Грешката която допускаме всеки ден и която убива нашата продуктивност - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

Всеки един от нас прави тази подобна грешка и в света в който живеем, това е напълно нормално.

Само че аз не се интересувам от нормалното, нито пък и ти. За това трябва да се опиташ да избягваш тази грешка всеки един ден и колкото и да се опитваш, първоначално ти ще се проваляш от време на време.

И не, това не те прави глупав или нещо подобно. Просто тази грешка е доста трудна за отстраняване от нашето ежедневие.

Но въпреки това, ти трябва да се стремиш да правиш това колкото можеш по-малко и да се опитваш да го изкорениш от ежедневието си тотално.

И коя е тази грешка?

Сърфирането без посока.

Да, сърфирането без посока в сегашния свят е най-голямата грешка и най-големия проблем с който се сблъскваме, когато искаме да сме продуктивни и успешни.

Преди години беше телевизията, сега вече не е. Сега вече е това безумно сърфиране.

Ето малко статистика. Всеки един от нас прекарва средно по 4 часа на ден сърфирайки без посока, проверявайки социални мрежи, четейки списания и статии за клюки, известни личности и всички „интересни“ събития около тях.

Гледаме „риалита“, които само ни запълват времето и всичко това го правим, защото сме забравили нещо много важно и то е да поемем контрола над живота си и да правим това, което за нас има смисъл и което ще ни придвижи по-близо до нашите цели и мечти.

Ето още малко статистика. Ако приемем, че на ден средно прекарваш по 4 часа сърфирайки и ако изкарваш по 25 лева на ден, като разбира се това е просто произволна сума, ти може и да печелиш повече, за 13 години губене на време, ти си изгубил над 100 000 лева. Да, точно така.

Ако през последните 13 години си прекарвал по средно 4 часа на ден гледайки телевизия, четейки вестници, списания за известни личности, в които едва ли си научил нещо полезно, сърфирайки в интернет, социални мрежи, клипчета в интернет сайтове, ти си изгубил над 100 000 лева.

Ок, ясно е вече, че всичко това загубено време ти е струвало нова кола, нова къща, по-добър живот за семейството ти, по-скъпи почивки и друго, което си искал да имаш парите да си купиш.

Но нека оставим това в миналото. Помисли какво можеш да направиш днес и за бъдещето си.

Сега следва въпроса как да се справиш с този проблем.

Ето как:

  1. Първо спри да сърфираш. Да, звучи лесно, но на практика дали е толкова лесно? Може би ще ти отнеме време да го постигнеш, но се стреми съзнателно да забраняваш на себе си да сърфираш и когато се хващаш да го правиш, веднага спри и се захвани с нещо, което има смисъл и което ти носи стойност, а не просто да си губиш времето по този начин.
  2. Започни да медитираш с цел запазване на фокуса ти за по-дълъг период. Мантра медитациите са отличен избор и горещо ти ги препоръчвам. Медитирай 1 – 2 пъти на ден по 20 минути и ще усетиш разликата как съзнанието ти и мозъка ти ще контролира по-ефективно този процес на запазване на фокус върху нещата които имат значение за теб.
  3. Сърфирай само с насочена цел. Когато ти се налага да намериш конкретна информация в интернет, преди да започнеш, попитай себе си „Защо съм тук?“, „Какво точно искам да постигна?“ Разбира се, че ще ти се наложи да потърсиш нещо в интернет, но търси точно това което ти трябва и след като си готов, излез веднага.

Спазвай тези три стъпки и ще имаш повече време да работиш. Така ще си по-продуктивен и ще печелиш повече пари.

И така след като си по-продуктивен и печелиш повече пари, нека да те попитам „Къде би завел семейството си на екскурзия, ако имаше повече приходи?“, „Какво би им купил за Коледа“, „Как би променил начина ти на живот, ако беше по-продуктивен и печелеше повече пари?“.

Отдели няколко секунди да помислиш върху тези въпроси.

И да, напълно съм убеден, че ако спреш да сърфираш по цял ден в социалните мрежи и интернет и прекарваш това време да се обучаваш на нови стратегии и работиш върху приоритетите си, ти ще си по-успешен и ще започнеш да печелиш повече пари и то само след няколко месеца. Точно за това искам да обърнеш сериозно внимание на тази статия и да осъзнаеш как си губиш времето с неща, които не ти служат.

Днешното предизвикателство е да опиташ днес да не сърфираш безцелно целия ден нито една минута.

Ако се хванеш да го правиш, спри веднага и продължи да работиш върху най-важния за теб приоритет. Наблюдавай себе си кога го правиш, колко често и за колко време го правиш.

Попитай се „Какво точно трябва да постигна днес?“ и се върни обратно към точно тази цел.

Приложи тази стратегия и сподели в коментарите отдолу дали е имало резултат и дали се е подобрила твоята продуктивност през деня ти.

Ако ти е харесала статията и би искал да научиш още подобни идеи и стратегии как да си по-продуктивен, натисни тук и и се регистрирай да изгледаш три безплатно видео обучения, от които ще научиш стратегии как да увеличиш своята продуктивност.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

One Response so far.

  1. Томи Томев каза:

    Явно не сте разбрали какво точно се казва в статията. Там е написано: Спрете безцелното сърфиране. Обърнете внимание на думата безцелното.

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.