Как да бъдем още по-продуктивни? - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

Резултатитe, които генерираме, пряко зависят от нашата продуктивност. Най-успешните хора съответно са и най-продуктивните. За да имаме успех в бизнеса си, трябва да си свършим работата в срок. Ще споделя с вас 10 идеи, как да бъдете максимално продуктивни:

 

1. Кой са твоите приоритети за деня?

Преди да започнеш да вършиш каквато и да е работа, трябва да знаеш кои са приоритети ти за деня. Кои са проектите, по които работиш и кои от тях са най-важните за деня? Избери върху какво ще се концентрираш днес. Например ще работиш днес по направата на нов продукт и рекламна кампания. Избери само най-необходимите за днес и ако ти остане време премини към тези, които са по-малко важни.

2. Напиши списък със задачи

След като знаеш кои са ти приоритети, запиши дневните си цели. Какво трябва да свършиш днес, за да придвижиш проектите си напред? Подреди ги по важност. Първо направата на продукт, второ рекламна кампания и т.н. Запиши и необходимите задачи към всеки един проект когато започнеш да работиш, за да си наясно колко от нещата трябва да бъдат свършени днес.

Пример: За да направиш рекламна кампания, трябва да намериш правилният текст, картинка, продукт и т.н. След това да таргетираш твоята аудитория. Хората, които се интересуват от твоя продукт или услуга. Когато си подготвен и си записал стъпка по стъпка задачи си по всеки един проект, не губиш нито секунда в процеса на работа. Свършваш с първата задача, веднага преминаваш към втората. За това задължително отделяй няколко минути за да запишеш задачите си.

3. 90-минутна сесия

90-минутната сесия е процес, през които работиш само и единствено по задачите си. Концентрираш се върху тяхното изпълнение. Сложи аларма когато свърши тази 90-минутна сесия да те уведоми. Работата, която ще свършиш през тези 90 минути може да е повече от това, което можеш да свършите за целия ден.

Най-доброто време е след като си се събудил. Изпий сутрешното си кафе. Запиши целите си и започни тази 90-минутна сесия. В този момент мозъкът ти е свеж и можеш по-лесно да се концентрираш. Ако работата ти позволява, прави колко можеш повече такива 90-минутни сесии. Ако имаш доста задължения през този ден, направи 2-3 подобни сесии и ще се учудиш колко неща ще свършиш през деня.

Взимай си поне 30-минутна почивка между сесиите, за да може мозъка ти да възстанови способността да се концентрира. Също така, през тези минути на почивка, можеш подробно да планираш следващата продуктивна сесия. Но не пропускай предните две стъпки. Трябва да си се подготвил преди да минеш към действие.

4. Създай среда, която да не те разсейва

Създаването на подходяща среда, която да не те разсейва, е доста важно. За толкова дълго време човек винаги намира с нещо да се разсее. Ако на бюрото ти има само компютър и чаша кафе, трудно ще намериш за какво странично да се захванеш. Създай нужната атмосфера. Така ще подпомогнеш продуктивността си.

5. Не позволявай нищо или никой да те разсее

Тук е и най-важната част. Не позволявай нищо, ама нищо да те разсее. Аз дори изключвам телефона си. Изключете социални мрежи, мейли, всичко, което може да отвлече вниманието ти. Дори и някой да те разсее за момент, веднага се върни към работата си. Някой ще те помоли да му помогнеш или ще ти предложи нова бизнес идея. Трябва да откажеш, за да продължиш върху твоите проекти. Мисли само и единствено за задачите си и за проектите си.

6. Поставете конкретна цел

Поставете си конкретна цел, която трябва да свършиш през тези 90 минути. Дали да намериш желания офис за бизнеса си, или да завършиш започнат проект. Нещо, което е постижимо за този отрязък от време. Така допълнително ще си стимулиран да не се разсейваш и ще бъдеш още по-продуктивен.

7. Асоциирай болка и щастие

Когато си концентриран и работиш върху проекта си, асоциирай голямо количество болка към факта, че не си си свършил работа и проекта ти не може да продължи напред. Асоциирай голямо количество щастие и удовлетворение от факта, че си си свършил работата през тези 90 минути. Така създаваш в съзнанието си асоциации кое е хубаво и кое не е. И в момента, в който тръгнеш да се разсейваш, подсъзнанието ти ще те подсети каква емоция ще изпиташ, ако не продължиш върху конкретната си задача.

Ние взимаме решения дали да направим нещо, ако то ще ни донесе щастие или ще избегнем болка. Когато сме асоциирали правилно болката и щастието в съзнанието си, то допълнително ще ни стимулира да сме по-продуктивни. Асоциирай голямо количество болка и щастие. Допълнителен стимул може да бъде, ако поставиш на себе си следното условие: Ако не свърша дневните си задачи днес, ще трябва да направя нещо което мразя. Нещо, от което ще изпитам болка. Като наказание. Или ако успея да си свърша дневните задължения, ще мога да направя след това нещо, което обичам.

След свършената работа намери време да наградиш себе си с нещо приятно. И тези емоции допълнително ще повлияват през деня. Те ти помагат да взимаш малките решения през деня, тези, които играят ключов фактор в нашия живот.

8. Присъствие

Това е техника за по-продуктивен живот. Това е и основата на всеки един успех. Присъствието. Не само когато работиш, когато си със семейството си, когато си на почивка, научи се да имаш пълно присъствие. Какво имам предвид? Когато работиш, мисли само и единствено за работата си. Когато си със семейството не мисли за работа и ангажименти, а се наслаждавай на момента. Да сте в състояние на пълно моментно присъствие, е едно от най-важните умения, които трябва да развиеш, освен ако не си го направил вече.

Случвало ли ти се да съпруг/съпруга да ти говори, ти да мислиш за работата си и те да ти се ядосат, защото не ги слушаш. Да? Или си на работа и мислиш само за мача довечера и колко интересен ще бъде. Това е унищожително за твоята продуктивност.

Изгради дисциплина когато вършиш нещо да си в пълно присъствие и пълна концентрация. Как ще повлияеш на бизнес среща, ако си мислиш за снощния мач или семейните си задължения? Трябва да си тялом и духом на тази среща. Трябва да имаш необходимото присъствие. Как ще бъдеш продуктивен като вкъщи мислиш само за работа, а пък на работата за всичко друго, но не и за работата си? Бъди с пълно присъствие, където и да се намираш, каквото и да правиш.

9. От какво ще се откажеш

Всички успешни хора развиват себе си и стават най-добрите в тяхната област, защото са се отказали от други интереси. Ако искаш да станеш най-добрия в маркетинга или в инвестирането, трябва да се откажеш от всичко друго което е по-малко важно за теб. Защо толкова успешни хора не са добри в голфа, или в някой друг спорт? Защото техният е приоритет е тяхната сфера. Финанси, банкиране, инвестиране, развиване на техния продукт и бизнес.

Пример: Искаш да станеш експерт във финансирането, но се интересуваш и от спорт, и от кино, и от много други неща. В един момент ще осъзнаеш, че си средно добър във всички тези области. Но в никоя от тях не си експерт. Не си на високо професионално ниво. За да истински успешен, трябва да стане експерт в твоята област. Времето което прекарваш в гледане на спорт или кино, можеш да прочетеш някоя друга статия за финансиране или книга на някой вече успял финансист. Трябва да се откажеш от нещата, които са по-малко важни за теб. Трябва да си готов да жертваш някои от интересите си в името на успеха. Със сигурност няма да си много щастлив да го направиш. Но е необходимо, ако искаш да си на най-високо ниво в твоята област и да си достатъчно успешен в нея. Ако искаш да си средно ниво, не го прави. Но няма и да си достатъчно успял.

Когато си фокусиран само и единствено върху нещата, които са от най-голямо значение, ще имаш нужния успех. Чудесен пример е Apple. Те хвърлят всички усилия върху един два продукта, и спират да се фокусират върху нещата които не са толкова важни. Колко компании има в момента на пазара, които предлагат изобилие от продукти и не са успешни? Много. Те имат много хубави продукти, но нито един висок клас продукт. В примера с Apple, те успяват години наред да изненадват с иновативни идеи за своя iPhone. Но целия екип работи само и единствено по този продукт. И резултатът е видим. Прекрасен телефон, които сам се продава.

Направи списък от кои неща си готов да се откажеш. Кои са по-маловажните неща за теб? Не забравяй, че правиш тази жертва за можеш да си напълно фокусиран върху важните неща за теб. И когато фокусът ти е концентриран върху само една област, си способен да постигнеш феноменални резултати. Областта, в която искаш да си истински успешни.

10. Стани шеф

Когато си започнал малък бизнес и той вече се развива, ако работиш само ти по него, ще настъпи момент, в които той вече не може да се развива повече. Причината е, че няма да ти достига време да свършиш всичко необходимо. Затова трябва да наемеш хора да вършат някои от твоите задължения. Това ти позволява да се концентрираш само и единствено върху най-важните неща и нещата, които движат твоята компания напред.

Пример: Ако имаш магазин, който предлага дрехи в интернет и ти вършиш всичко, изпращаш пратки, приемаш поръчки, работиш върху дизайнът на сайта, върху рекламните си кампании, в един момент няма да смогнеш физически да свършиш всичко и няма да можеш да продължаваш да развиваш бизнеса си.

Решението е наеми хора да вършат всички други задачи, като изпращане на пратки, приемане на поръчки, работа по офиса, рекламни кампании, за да можеш напълно да се концентрираш върху частта която придвижва най-много твоя бизнес, а тя в конкретния случай, е разработката на по-добър дизайн и избор на още добри продукти. Така ще увеличиш продуктивността си и ще позволиш на бизнеса ти да се развива правилно. Прави само това, което най-много допринася за развитието на твоя бизнес. За всичко друго по-малко важно, наеми хора.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.