Как да бъдеш по-уверен? - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

В тази статия ще научиш 4 стъпки, които ще ти помогнат да си по-уверен. 

Реши, че искаш да бъдеш по-уверен.  

 

Трябва да решиш, че днес ще бъдеш по-уверен. Реши, че днес ще ходиш, ще изглеждаш и ще се държиш както когато си напълно уверен в себе си.

Кажи на себе си „Днес аз решавам да бъде уверен без никаква причина!“, „Днес ще бъде уверен във всяко едно мое действие!“.

Не ти е необходимо да чуваш добри думи от други хора, да получиш преди това одобрението на други хора, да си известен и успял, за да имаш увереност. Просто реши и я създай с действията си.

Хората си търсят причина, която да подкрепи подобно поведения. Не, нямаш нужда от нея.

Това е една заблуда, която трябва да преодолееш. Позволи на себе си да имаш по-голяма увереност, като не търсиш причини в миналото.

Просто реши „Днес аз ще бъда уверен!“.

Истинската увереност се ражда, когато решим, че ще бъдем уверени. Не е необходимо да чакаме нещо да се случи преди това, а само да решим.

И в подобни решения се крие силата на насочените и съзнателни решения, която взимаме. Когато решиш, че искаш да промениш нещо, ти го правиш.

Изправи се, вдигни главата и гледай напред в бъдещето. Дишай, стой, говори, действай така, сякаш си уверен.

Първоначално ще трябва да го изградиш и може да ти се струва неестествено, но е инвестиция, която си струва.

Кажи си днес „Аз съм уверен с в себе си и в способностите си.“, „Аз съм уверен въпреки всичко, което ми се с случило.“, „Каквото е миналото, не означава, че такова ще бъде и бъдещето.“.

Погледни напред и нагоре. Виж в себе си огромната увереност. Почувствай я. Показвай я всеки един ден.

И не, нямам предвид да бъдеш надут, надменен или невъзпитан.

А да бъдеш себе си и да бъдеш уверен в това, което си. Това е увереност.

Помисли за ситуация, в която ти се наложи да говориш с шефа на фирмата и да представиш доклад и ако нямаш увереност, ще изгубиш.

Губиш възможност да те вземат на сериозно.

Губиш възможност да те повишат.

Губиш възможността да видят в теб отговорен човек, лидер, който може да поема повече отговорности.

Ако си собственик на бизнес, представи си да нямаш увереност в себе си и продукта си. Кой ще го купи? Как ще успееш да го развиеш този бизнес?

Случвало ли ти се е да имаш прекрасен ден и в този ден, след като си се събудил, да си имал нагласата да изживееш един много готин ден. Еми точно това ще се случи, ако решиш да си по-уверен. Ще започнеш малко по малко да го показваш и след като го правиш достатъчно дълго, ще развиеш тази увереност.

Да си уверен означава да можеш да покажеш на света кой точно си ти и кои са твоите ценности. Да си уверен означава да знаеш какво точно искаш, как да го постигнеш и да си готов да го защитиш.

Бъди себе си

 

Истински увереният човек е този, който отдалече се познава, че е себе си.

Човек, който знае какво точно иска, знае как да го постигне и е готов на всичко.

Уверен човек е този, който дори и да му се наложи да направи нещо ново, той вярва в себе си и в способността си да се научи.

Истински красивите и уверени хора са точно тези, които са себе си.

Да вярваш в себе си и да вярваш, че можеш да постигнеш своите мечти, това е увереност. Да знаеш кой си и да бъдеш себе си, това е интегритет и това показва, че ти си уверен.

Не е необходимо преди това да си постигнал огромни успехи, за да си уверен. Просто реши да бъдеш себе си и го показвай с поведението и действията си.

И за да бъдеш истински уверен, просто трябва да бъдеш себе си, да вярваш в себе си и в способностите си.

Придобий повече умения

 

За да имаш това усещане на сила в себе си, което представлява усещането на силна самоувереност, освен да вярваш в себе си и в мечтите си, трябва да имаш и умения.

Колкото повече неща можеш да правиш, колкото повече умения имаш, толкова си по-уверен.

Помисли за ситуация, в която някой те е помолил да му помогнеш в работата ти и ти си знаел с лекота как да го направиш. Как си се чувствал тогава? Уверен, разбира се.

Ако не можеш да караш кола и някой те помоли да я паркираш, ти ще се чувстваш неуверен. Но ако можеш да караш, ще се чувстваш уверен.

Точно от тук идва и увереността, когато имаме повече умения и способности.

За да развиеш още по-силна увереност, трябва да преминеш и към сериозни действия.

Да опитваш нови неща, да се сблъскваш с нови предизвикателства. И от тях ще дойде тази увереност.

Когато си на път да направиш нещо, бъди ок, че това е нещо ново. Не бъди неуверен и притеснен. Приеми това предизвикателство с усмивка и си кажи, че е напълно нормално когато правиш нещо за първи път да не се справиш перфектно. Но имай вярата в себе си и в способностите ти да се научиш.

Когато не се чувстваш в дадена област уверен, напук на това, направи го. Прави повече отколкото се изисква. Добий тази увереност от повече практика. Всеки ден отделяй време да се упражняваш и развий нужната компетенция в дадената област и ще придобиеш повече увереност.

Старай се да показваш с езика на тялото си, че ти си човек, която вярва в себе си, чувства се комфортно в кожата си и контролираш ситуацията. Това ще покажа на хората, че си уверен човек.

Когато се ръкостискаш с някой, стисни му силно ръката. Когато говориш с хората, бъди любезен, но същевременно покажи своята самоувереност със стойката си. Така с тези жестове ти ще покажеш, че си уверен в себе си.

Знания, умения, способности – това са корените на увереността.

Обгради се с уверени хора и създай среда, която да те подсеща, че си уверен

 

Постарай се да комуникираш с повече успешни и уверени хора. Отиди там, където те ходят. Прави това, което те правят. Създай средата ти в офиса и вкъщи подкрепяща твоето израстване и развиването на по-голяма увереност.

Представяй си как ти си по-уверен. Създай тази визия се себе си в съзнанието си първоначално като я визуализираш. Продължавай да правиш подобни стъпки всеки ден.

Върви уверено и целеустремено към целите си. Опитвай нови неща. Бъде себе си. Позволи на себе си да имаш повече увереност. И така, след като правиш всички тези действия постоянно, след време ще се събудиш и ще осъзнаеш, че ти вече си уверен и ще осъзнаеш, че с действията ти и поведението си, ти си създал тази увереност.

Надявам се да ти е харесала статията, колкото на мен ми хареса да я пиша за теб. За да продължиш своето развитие, можеш да направиш две неща. Ако за първи път четеш моя статия, абонирай се да получаваш редовно подобни статии и безплатни обучения като оставиш своето име и имейл адрес в полето веднага след статията.

Ако искаш да продължиш своето развитие и искаш да научиш още повече стратегии как да подобриш качеството си на живот, как да бъдеш още по-уверен, виж новата ми електронна книга „Стратегията за успех“.

В нея ще научиш 5-те основни сфери в нашия живот и как да ги овладееш всяка една до съвършенство. Това означава да израстеш в кариерата си значително, да подобриш комуникациите си с хората, да подобриш здравето си, да изградиш финансова сигурност и да намериш смисъла на съществуването си. За да научиш повече, натисни тук.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

 

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.