Как да изградиш своя идеален ден? - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

Ти избираш как да живееш, какво да правиш през деня си. Ти избираш как да се чувстваш в този ден.

Вечер, преди да заспиш, колко често си казваш „Това беше невероятен ден!“. Страхотен ден! И колко такива дни имаш годишно?

Деня, който искам да дефинираш, е мечтаният, идеалният ден за теб.

Но защо да го правя?

Удовлетворен ли си напълно от живота си? Изживяваш ли всеки един ден със страст и ентусиазъм? Как се чувстваш накрая на деня си? Доволен ли си от изминалия ден?

И въобще дефинирал ли си перфектният ден, идеалния ден за теб?

Когато дефинираш идеалния ден, ще имаш визията как искаш да прекарваш всеки един миг, какви емоции искаш да изпиташ през този ден. Какво ще правиш, с какво ще бъдеш полезен на обществото, с какво ще запомниш този ден?

И колкото по-ясна визия имаш за своя живот, толкова по-бързо ще изживееш емоциите от идеалния си ден и ще си по-щастлив.

Нека да бъда по-конкретен.

Дефинирайки в каква къща искаш да живееш, какъв живот искаш да водиш, какви приятели на имаш, какъв да е семейният ти живот, колко пари на година да изкарваш и т.н. , можеш да започнеш още днес да изживяваш този идеален ден. Дори и да нямаш къщата, която искаш и финансите, можеш да започнеш с нещо малко.

Започвайки деня си рано сутрин, какво е първото нещо, което искаш да направиш, каква емоция искаш да изпитваш.

Аз обичам сутрин, докато си пия кафето, да чета книга или да гледам мотивиращ клип. Нещо позитивно. И това е първото нещо което правя, докато още мозъка ми не се е събудил. Избрал съм това, тъй като искам да подхраня мозъка си с позитивна информация.

Защо да не избереш и ти как да изживееш всеки един ден? Защо да не избереш какви емоции да изпитваш през този идеален ден? Да избереш как да се държиш със семейството си, с непознати, с бизнес сътрудници.

С какво да се храниш през този ден? Сутрин или вечер да тренираш? Какво хубаво нещо ще направиш през този ден?

 • Да отида до църквата и да даря пари
 • Да купя на съпругата си без повод един огромен букет цветя
 • Да изненадам приятно семейството си
 • Да прекарам целият ден усмихнат без да имам причина
 • Да направя приятна изненада на колегите си

Всичко се свежда до този твой избор. Защото ти избираш с решенията си всеки един ден как да живееш, дали да продължаваш да работиш за постигане на мечтите си или да се откажеш.

Какво по-хубаво от това да изживяваш своя идеален ден, всеки един ден до края на живота си?

Всяка една цел, която си поставяме, е защото ще ни хареса начина, по който ще се почувстваме, когато я постигнем.

Не можеш да очакваш, че всеки един ден ще бъде идеален, няма да има проблеми, предизвикателства. Ще има, но ние контролираме емоциите си и как реагираме на подобни трудни дни и въпреки всеки един проблем с който се сблъскваме, ние можем пак да изживяваме идеалния си ден. Само защото сме избрали съзнателно да го направим.

Дефинирай своя идеален ден и всяка сутрин ставайки се питай следният въпрос:
За какво съм ентусиазиран днес?

Аз живея по този начин. Разбира се, не всички неща, които съм дефинирал от идеалният ми ден ги изживявам всеки ден, но едни от най-важните за мен ги правя.

Работя това, което обичам. Щастлив съм, въпреки всяка една трудност и всеки един проблем с който се сблъсквам. Храня се здравословно. Държа си с хората по начина, който съм избрал. И въпреки, че още не съм постигнал най-големите си мечти, вървя уверено напред изживявайки всеки един ден, правейки това, което съм избрал да правя и това което ме прави щастлив. Това, което смятам, че съм роден да правя.

Може и очакванията ти за този ден да са твърде високи и непостижими. Може би е начин на живот който искаш да имаш ще бъде реалност след години усилен труд, това обаче не означава, че не можеш да започнеш днес с нещо малко.

Мечтания ми начин на живот на мен лично ще ми отнеме няколко години. Това само ме мотивира допълнително. Ако и ти искаш много от своя живот, използвай това като мотив да се развиваш всеки един ден.

Да започнеш да градиш този начин на живот. Колкото повече неща от идеалният си ден започнеш да правиш, толкова по-бързо ще достигнеш до мечтаният начин на живот.

Искаш начин да постигнеш цел, мечтан начин на живот, ами започнете още днес да живеете по този начин. Дефинирай какво точно искаш, какъв начин на живот искаш, дефинирай идеалният си ден, опиши го максимално подробно и започни още днес.

Оставиш ли за утре, си оставаш с това утре цял живот.

Започни още днес!

План за действие:

 1. Отдели 10-20 минути и състави идеалният за теб ден, но се фокусирай върху емоциите от този ден, не толкова върху действията. Опиши го максимално подробно. Къде ще се събуждаш сутрин, в каква къща? Какво ще закусваш? Какво ще работиш през този ден? С кой и какво ще обядваш? И т.н. Максимално подробно.
 2. След като запишеш идеалния си ден, всяка сутрин след като се събудиш и вечер преди да заспиш, чети този идеален ден и усещай емоцията сякаш всичко написано вече си го постигнал.
 3. Визуализирай своя идеален ден всеки ден и бъди благодарен за всичко, което имаш до момента.

Когато опишеш достатъчно ясна картина на мозъка ти какъв искаш да бъде идеалният ден и емоциите от този ден, много скоро той ще стане реалност, защото подсъзнанието не прави разлика между реалност и визуализация. И колкото повече твоя ден се доближава до идеалният ти ден, толкова по-бързо ще постигнеш начина на живот, за който мечтаеш и който искаш.

Започни с нещо малко, но започни! Все от някъде трябва да се стартира.

Надявам се да ти е харесала статията, колкото на мен ми хареса да я пиша за теб. За да продължиш своето развитие, абонирай се да получаваш редовно подобни статии и безплатни обучения като оставиш своето име и имейл адрес в полето отдолу.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

 • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
 • Domain name search and availability check by PCNames.com.
 • Website and logo design contests at DesignContest.com.
 • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.