Как да програмираш съзнанието си към позитивно мислене? - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

В тази статия ще научиш основата на позитивното мислене и няколко много лесни и приложими идеи как да започнеш да мислиш позитивно.

Защо ти трябва да мислиш позитивно?

В интернет пространството може да се намерят десетки изследвания за ползите от позитивното мислене. Аз ще разгледам само две от тях.

Едната е да имаме контрол върху съзнанието си и какви мисли преминават през него, което е от изключително значение.

Втората е откриването на повече възможности в живота ни, щастливите случайности или съвпадения, които се случват в резултат от позитивни мислене, вяра и увереност в себе си.

„Месечния ти приход се определя от философията ти, не от икономиката!“ Джим Рон

Точно така. Начина на мислене определя и месечните ни приходи и всяка една сфера от нашия живот. И когато ние имаме позитивно мислене, забелязваме повече възможности, предприемаме повече действия и постигаме съответно повече успехи.

Как работи мозъка ни?

 

През съзнанието ни преминават безброй много мисли. И тъй като мозъка ни е настроен да обръща повече внимание на негативните, когато мине през съзнанието ни негативна мисъл, ние и обръщаме по-голямо внимание и съответно и мислим по-дълго за нея. Така прикрепяме и емоции към нея и тя се запаметява и в подсъзнанието ни. И колкото повече го правим, толкова повече негативни мисли ще изкачат в съзнанието ни.

Ето и пример: Гледаш новини и чуваш как днес имало три убийства и започваш да се ядосваш. Или пък чуваш как страната ни е бедна и как има голяма безработица и отново започваш да ругаеш политиците пред телевизора. Обръщаш внимание на тези новини, придаваш им значение и емоция и започваш да ги коментираш. Еми ето как се образува негативното мислене.

Но как да започнем да мислим позитивно?

 

Първото нещо, което трябва да направиш, е да започнеш да обръщаш внимание съзнателно на мислите си. Да забелязваш дали са позитивни или негативни.

След като започнеш да го правиш, да започнеш да обръщаш повече внимание на позитивните мисли и да мислиш върху тях, а пък на негативните да не им обръщаш никакво внимание. Така фокусирайки съзнанието си основно върху позитивни мисли и давайки им възможност да останат в съзнанието ти за по-дълго време, учиш мозъка си да допуска повече позитивни мисли.

Ето един пример, за да го разбереш напълно. Мислиш си за бъдещ проект, който искаш да реализираш. Минава мисъл, че няма да можеш да го направиш. Точно това е момента, в който ти трябва да се намесиш. Да контрираш тази негативна мисъл с позитивна такава, тоест че може да се осъществи този проект и е напълно възможно. И след като прекратиш тази негативна мисъл, да започнеш да разсъждаваш върху позитивната мисъл и да добавиш няколко аргумента в нейна полза. В този пример те могат да бъдат мисли като: „Разбира се, че мога да го направя“, „Колко неща до момента съм постигнал, ще се справя и с това“.

И колкото повече прилагаш тази техника и съзнателно избираш на кои мисли колко внимание да им обърнеш, толкова повече ще започнеш да мислиш позитивно. Това обаче да го приложиш няма да ти бъде много лесно, ако до момента си мислел основно негативно.

Ето няколко допълнителни техники към основната, за да постигнеш по-траен ефект:

 

1. Още днес започни да следиш внимателно мислите си дали са позитивни или негативни.

В края на деня се опитай да направиш анализ какъв тип мисли са минавали през съзнанието ти този ден.

2. Вземи си един обикновен ластик и го сложи на китката си, и когато усетиш, че преминава негативна мисъл в съзнанието ти, издърпай ластика.

Да, ще те заболи малко. Обаче ефекта, който ще се наблюдава е, че мозъка ще започне да асоцира болка към негативните мисли. Така след прилагане на тази техника месец-два, значително ще намалиш количеството негативни мисли.

3. Задавай си позитивни въпроси.

Мисли върху позитивни теми. Какво хубаво ти се случи днес? Какво хубаво научи днес? За какво си благодарен днес? Какво хубаво нещо мога да направя днес за някой близък човек? Така отново съзнателно ще насочиш мислите си към позитивни неща и тъй като им обръщаш повече внимание и съответно към тях прикрепяш емоция, ще има промяна и в мисленето ти.

4. Спри достъпа до мозъка ти на негативна информация.

Телевизия, радио, новини, вестници, списания за клюки и всички други източници на негативна информация. Няма как да мислиш позитивно, ако до мозъка ти достига само негативна информация.

Вместо това, чети повече позитивна литература като личностно развитие. Чети списания, статии, книги за успели хора. Опитай се да попиеш от техния позитивизъм и тяхната мъдрост. Давайки позитивна информация на мозъка си, ще се радваш на позитивно мислене.

Направи си един интересен експеримент. По-късно днес изгледай новините и следи дали те са позитивни или негативни. Даже си вземи лист и химикал и запиши колко от тях са били позитивни(ако въобще има такива) и колко от тях са негативни. След като го направиш, си задай въпроса искам ли съзнанието ми да мисли само за убийства и катастрофи или искам да мисли за повече позитивни теми.

Моята лична стратегия е вечер точно преди лягане да слушам експерти в областите на личностното развитие, бизнеса, маркетинга и да чувам позитивна информация преди да заспя. Правя го това повече от две години и смея да кажа, че мисля изключително позитивно.

В този случай ефекта е, че мозъка ни, докато спим, продължава да работи и информацията, която сме му подали преди лягане е от изключително значение. Най-лошото нещо, което можеш да направиш преди лягане е да изгледаш новините. Защото всичкия този ужас остава в съзнанието ти и впоследствие и в подсъзнанието ти.

Но ако не можеш да слушаш с часове записи или да гледаш подобни клипчета, вземи си една хубава книга и точно преди лягане я чети. Прави го това в продължение на няколко месеца и наблюдавай ефекта върху мисленето си и върху живота ти.

Ок, сега искам от теб да вземеш един ластик и в следващата седмица да не го сваляш и да започнеш да обръщаш внимание на мислите си. Появи ли се негативна, дърпай силно. Ще те боли ръката една седмица, но ще имаш по-добър живот с годините напред. Мисля, че си заслужава леката болка. Следи внимателно какви са мислите ти и ако са негативни, не им обръщай внимание. Само на позитивните. Следвай стриктно стратегия в статията и сподели резултатите си в полето за коментари.

Надявам се да ти е харесала статията, колкото на мен ми хареса да я пиша за теб. За да продължиш своето развитие, можеш да направиш две неща. Ако за първи път четеш моя статия, абонирай се да получаваш редовно подобни статии и безплатни обучения като оставиш своето име и имейл адрес в полето веднага след статията.

Ако искаш да продължиш своето развитие и искаш да научиш още повече стратегии как да подобриш качеството си на живот, хвърли едно око на новата ми електронна книга „Стратегията за успех“.

В нея ще научиш 5-те основни сфери в нашия живот и как да ги овладееш всяка една до съвършенство. Това означава да израстеш в кариерата си значително, да подобриш комуникациите си с хората, да подобриш здравето си, да изградиш финансова сигурност и да намериш смисъла на съществуването си. За да научиш повече, натисни тук.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

One Response so far.

  1. Eli каза:

    Благодаря! Весели празници!

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.