Как да си по-щастлив (тайните за трайно щастие) - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

В тази статия бих желал да споделя с теб 3 интересни концепции, които биха подобрили усещането ти за щастие в твоя живот.

Както всяка една сфера от нашия живот, усещаното за щастие може да бъде контролирано и да повлияете максимално за един много по-щастлив живот. Ето как обаче:

От гледна точка на времето, имаме минало, сегашно и бъдещо.

Нека да разгледаме всяка една от тях и да видим какво общо има тя с нашето усещане за щастие.

1. Миналото ни

 

Много хора живеят не днес, не тук и сега, а в миналото. И понякога носим огромни товари със себе си. Трябва да се откачим от тях.

Всеки един от нас е преминал през трудни моменти. Всеки един от нас е имал моменти, когато някой ни е разочаровал или пък ние сме направили нещо, което все още не можем да си простим.

Няма как да живеем щастливо, ако живеем в миналото и не спираме да мислим за минали събития.

Миналото е в миналото. Днес сме нов ден и трябва да простим на себе си и на другите хора за нещата които са се случили.

Нека погледнем с нов позитивен поглед и осъзнаем, че миналото е там и не можем да го променим. Обаче можем да променим нашата интерпетация за миналото.

Да осъзнаем, че всичко, което ни се е случило е с причина и тя е да научим още един урок, да израснем и в резултат от това, сега да сме много по-добри хора.

Също така нека простим на хората, които са ни наранили. Защото когато носим това негативно усещане за някой друг, ние все едно задържаме в себе си отрова.

Нека да оставим егото този път на страна и да простим и на себе си на грешките си, и на другите хора също.

Но как това, че ще простиш на себе си и на някой друг за минали грешки, ще те направи по-щастлив?

Когато го направиш, нивата на трептене в организма ти се понижават и ти си по-спокоен и по-щастлив. Защото този огромен товар който усещаме, е купчина от негативни емоции. И когато се отървеш от тези негативни емоции, сякаш тялото ти работи по-леко и спокойно.

И ти много добре знаеш, че когато простиш на някой, имаш усещането на лекота, сякаш един голям товар е паднал от плещите ти. Има ли човек в живота ти, на който трябва да простиш? Ако има, съветвам те, направи го.

Ужасно е да си в това състояние, да изпитваш постоянно негативна емоция към даден човек, само защото егото не може да замълчи. За това погледни на миналото като един хубав урок и прости на себе си и на другите хора за грешките и продължи напред.

2. Сегашното време

 

След като си простиш и започнеш да живееш тук и сега, започни да имаш пълно присъствие във всичко което правиш. Започни когато говориш с хора, наистина да говориш с тях.

Когато правиш нещо, наистина да го правиш и да си с пълното си присъствие.

Също така научи се да бъдеш благодарен за това, че си тук на тази прекрасна земя, и че си жив и здрав. Бъди благодарен за всичко в живота си.

Всеки един от нас знае, че когато си благодарен за това което имаш, си по-щастлив. Но колко често ние показваме своята благодарност, колко често я изразяваме? Кога последно каза на някого „Благодаря ти! Оценявам това, което правиш и си направил за мен“.

Ако скоро не си, мисля, че точно сега ти е момента да започнеш да го правиш.

Нямаш представа едно „Благодаря“ как може да накара другия човек да се усмихне, да се почувства по-добре.

И когато накараш някой да се почувства по-добре и ти ще се почувстваш по-добре.

Защо ли? Защото си добър човек по душа и винаги ще бъдеш.

Още една хубава идея е всяка вечер или всяка сутрин, отдели по 2-3 минути и запиши в дневника си за какво си благодарен. На кого си благодарен.

И запомни, че колкото повече си благодарен за нещо, толкова повече ще се случва. Защото една от двете емоции, които са най-силно позитивни, е усещането за благодарност. И точно така работи ефекта наречен „Закона на привличането“. Разбира се другата още по-силна е любовта.

3. Бъдещето ни

 

В тази статия се говори за щастие.

Когато първо простиш не себе си и другите хора, ще се почувстваш по-добре, факт. След това започни да живееш тук и сега и да бъдеш благодарен. Тези неща със сигурност ще те направят по-щастлив.

Обаче само с тях ще постигнеш временен резултат. За траен резултат, трябва ти ново предизвикателство.

Трябва ти нова цел, мечта, нещо, което да искаш силно и да те ангажира.

Трябва ти мисия. Нещо смислено, заради което си струва да живееш. 

Така вече ще имаш това усещане на щастие всеки един ден.

И нека да защита тезата си с малко наука.

Когато ангажираш себе си в нещо ново – нова цел например, в мозъка ти се отделят хормони на щастието като серотонин и допамин. И причината, че ние имаме нуждата да се случват нови неща в нашия живот. И когато това се случи, мозъка реагира подобаващо отделяйки тези хормони.

За това винаги трябва да имаш цели, да предприемаш нови предизвикателства, които същевременно да те накарат да израснеш още повече и ще си по-щастлив разбира се.

А пък повече нови предизвикателства, означава повече израстване. Така започва един цикъл, в който ти постоянно караш мозъка ти да отделя подобни хормони и си по-щастлив.

И ето и къде е ключовия момент. Трябва да го правиш съзнателно.

Ето как: Всеки нов месец предприемай ново предизвикателство. Това ще те ангажира и ще те накара да отдадеш време и енергия на нещо ново и така ще си по-щастлив.

Какво би могло да бъде това ново предизвикателство?

Например нова цел в работата. Също така заедно с нея и да се научиш на ново умения също е отлична идея.

Друго което можеш да правиш е да посещаваш нови места, да правиш нови неща. Веднъж до два пъти в седмицата е напълно нормално. Само че това трябва да стане навик, а не да си остане просто разбрана концепция.

Какви предизвикателства имаш нужда да предприемеш сега? Едно лично и едно кариерно.

Но без значение какви са те, направи ги.

Надявам се да ти е харесала статия, колкото на мен ми достави удоволствие да я напиша за теб.

Ако смяташ, че ти е била полезна и би искал/а да продължиш развитието ти, въведи своето име и имейл адрес в полето отдолу и ще получиш по имейл серия от безплатни видео обучения и статии, в който ще научиш как да промениш начина си на живот, променяйки своето мислене и своите действия.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

2 Responses so far.

  1. Николай Атанасов каза:

    Работя на този принцип.Може да те изненадам,но този път статията не е нещо ново за мен.Б Л А Г О Д А Р Я,че има и други които мислят и се препокриват с деиствията си с мен. Направи добро и го хвърли зад гърба си,то ( доброто) само те намира в пъти повече…… ДЕРЗАИТЕ УСПЕХЧЕТА за всички …

  2. Viktor Simeonov каза:

    test comment

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.