Как да създадем подходяща работна среда? - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

От изключително значение е в каква среда работим. Ако около нас е неподредено и разхвърляно, такива ще бъдат и нашите мисли. За да сме по-ефективни на работното място и да постигаме повече трябва да създадем подходяща работна среда. Но как?

 

1. Отстранете излишните неща

 

На работно ни място трябва да има само необходими неща. Ако на вашето бюро има освен компютър и други неща, които ви разсейват, веднага ги отстранете.

Работното ви място трябва да е изчистено и да няма неща, които могат да отвлекат вниманието ви. Примерно на едно бюро трябва да има компютър и чаша с кафе или вода. Нищо повече.

Дори и телефон не ви трябва. Защото всичко друго би ви отвлякло вниманието и така ще намалите ефективността си и продуктивността си.

Когато няма какво да ви разсейва, ще сте фокусирани върху задачите си и ще можете да бъдете по-продуктивни.

 2. Подредете и изчистете офиса си

 

След като сте се справили с бюрото си, сега и всичко друго в стаята трябва да е подредено и да няма други неща които да ви разсейват.

Колкото по изчистено толкова по-добре. Трябва да улесните съзнанието си да се фокусира върху най-важните неща за вас – работата ви.

3. Подсещайте съзнанието си

Някъде на видимо място в офиса си трябва да имате календар или дъска, на която ясно е да се вижда по какъв проект работите и какъв е срока на този проект.

Така подсещате съзнанието ви, че трябва да работите върху проекта си, а не да прекарвате време в социалните мрежи като Фейсбук.

Аз лично имам дъска, на която са написани целите и проектите по които работя. Виждайки ги ясно всеки ден, знам какво имам да свърша и до кога трябва да бъде свършено.

4. Повече пространство

Когато в работното ви място има доста пространство, мозъка ви ще мисли по-добре, и ще се чувствате по-добре. Ще имате усещане за пространство и свобода.

Средата която създавате, където работите, ако е затрупана, така ще се чувствате и така и ще работи мозъка ви. Всичко което не ви трябва го изхвърлете.

Неща които не са използвани от една година ги изхвърлете. Повече пространство – по ясно съзнание… Точка.

5. Изчистете десктопа си

Това е много важно. Ако работния плот на компютъра ви е затрупан с иконки така ще бъде и съзнанието ви. Изчистете го. Ще се почуствате по-добре и ще работите по-добре.

6. Организирай файловете си по-добре

 

В компютъра си и в офиса си трябва да сме по-организирани и да не губим нито секунда от времето си когато имаме нужда от информация. Подредете файлове и документи в лесен за намиране вид.

7. Цветовете са от значение

Начина по които е направен декора на  работното ви място и особено цвета имат значение. Психолози споделят, че различните цветове се асоцират с различни емоции.

По-тъмните нюанси създават по враждебна обстановка и правят офиса ви да изглеждат по-малък. Придържайте се към светли цветове.

Така когато цвета е светъл атмосферата за работа ще е по-приятна и предразполагаща. Така и ще сте и по-продуктивни.

Препоръчва се светло зелено, бяло, и светло синьо.

Как би изглеждал продуктивния офис: Изчистен, с едно голямо бюро и един компютър. Много пространство и светлина. Светъл цвят по стените. Един календар за дневните ви задачи и чаша кафе. В простите неща се крие гениалното. 

Надявам се да ти е харесала статията, колкото на мен ми хареса да я пиша за теб. За да продължиш своето развитие, абонирай се да получаваш редовно подобни статии и безплатни обучения като оставиш своето име и имейл адрес в полето отдолу.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.