Колко смело мечтаеш? - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

За да сме истински успешни и да имаме както финансова независимост, така и щастието, и ентусиазмът, с който да живеем ръка за ръка всеки ден, трябва да започнем да мечтаем. Да мечтаем смело. Да мечтаем ГОЛЕМИ мечти. 

 Хауърд Шулц: „Аз мечтая ГОЛЕМИ мечти. Мечтая толко големи цели, че хората ми казват, че не са възможни за постигане. “ 

Доналд Тръмп: „Ако го правиш, прави го ГОЛЯМО.“  

Мислите ли, че собственикът на Старбъкс ако не е мечтал смело сега щеше има десетки хиляди заведения в повече от 70 страни? Мислите ли, че Доналд Тръмп ако не е играл на високо и смело сега щеше да има подобно състояние? НЕ. Тогава защо и ти да не започнеш да мечтаеш смело? Защо и ти да не започнеш да мислиш и действаш като тях?

1. Коя е най-голямата ти цел?

Коя е най-голямата ти цел? Тази, която ти е трудно да повярваш, че можеш да я изпълниш. Тази, която като я споделиш с хората, те ти се присмиват. Вземи точно тази цел и я умножи по 10. Помисли за момент как ще изглежда тя. Представи си я за момент.

Ако си мечтал за кола на стойност 100 000 лева, започни да мечтаеш за кола, която струва 1 000 000 лева. Ако си мечтал за къща която струва 150 000 лева, започни да мечтаеш за къща, която струва 1,5 милиона лева.

Само когато започнем да мечтаем ГОЛЕМИ мечти, само тогава ще изтръгнем от нас максималният си потенциал. Защото всеки един от нас притежава потенциал да постигне каквато и цел пожелае.

Сега запиши коя е най-голямата ти цел и я умножи по 10.

2. Какъв е размерът на проблемите, които твоя бизнес се опитва да разреши?

Размерът на проблемите които решава твоя бизнес е равен на размера на успеха на бизнеса ти. Ако управляваш малка компания за продажби на велосипеди и най-големия проблем който решава бизнеса ти е как да се поправи счупено колело, ще имаш и малък успех. Ако управляваш компания, която продава самолети, проблемите с които ще се сблъскаш, ще са пъти по-големи, съответно и успеха ти ще е пъти по-голям.

Помисли за момент бизнеса ти с какви проблеми се сблъсква? Или на работното ти място, ти и твоите ръководители, еднакви проблеми ли решавате? Еднаква трудност ли са проблемите?  Ако има казус, който не можеш да разрешиш, се допитваш до шефове по-нагоре в йерархията.

Помисли сега кой е най-големия проблем с който се сблъскваш и го умножи по 10. Дали имаш бизнес или работиш за някой друг, няма значение. Умножи по 10 размера на най-големия проблем с който се сблъскваш и действай смело да го разрешиш. Повярвай че и ти можеш да се справиш. Имаш всичко заложено в теб като способности. Поеми отговорността и го направи.

Сега запиши кой е най-големият проблем с който се сблъскваш и запиши какъв ще бъде той, когато го умножиш по 10.

3. План на действие

Сега изготви сам план как да се справиш с по-големите трудности.
Довърши следните изречения:
Това което ще направя за да се справя с по-големите трудности от тук нататък е ……

Уменията който ще трябва да развия, за да се справям с подобни трудности и проблеми са …..

Навиците, които трябва да променя, за да започна да мисля по-мащабно и да се справям с по-големи трудности са ……

Първото нещо, което ще направя за да покажа обвързване с новия начин на мислене и да съм готов за по-големите трудности които ще ме очакват е …….

Не позволявай на никой, роднина, познат, приятел да ти каже, че това което искаш и това за което мечтаеш не е възможно. Възможно е и ти имаш всичко необходимо да го постигнеш.
Запиши всичко което се изисква и започни да действаш още днес и още сега по-смело, мечтай по-смело и никога на забравяй, че „никой не е по-умен от теб и никой не е по-добър от теб“.

Надявам се да ти е харесала статията, колкото на мен ми хареса да я пиша за теб. За да продължиш своето развитие, абонирай се да получаваш редовно подобни статии и безплатни обучения като оставиш своето име и имейл адрес в полето отдолу.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

2 Responses so far.

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.