Решенията и тяхната сила

Тъй като скоро празнувах 24-тия си рожден ден, реших да ти направя малък подарък. Решенията и тяхната сила е първата глава от новата ми книга "Предизвикателството".
Можеш да я прочетеш напълно безплатно на тази страница. Така ще добиеш ясна представа какво четат стотиците ни доволни клиенти. Приятно четене!

 

Всички ние имаме уникалната способност да създаваме съдбата си, да променяме живота си! Всички ние можем да постигнем невероятни резултати в живота си, да бъдем пример за това как човек може да постигне всичко, използвайки - Силата на решенията.

Действията, които предприемаме, започват с решенията.

С взимането на само едно решение, можем да сложим началото на нов живот - Ти си взел решение да прочетеш тази книга! Нашите решения формират състоянието, в което се намираме - финансово, здравословно, дали сме щастливи и удовлетворени от нашият живот.

А най-хубава част е, че можем да променим всичко това, променяйки нашите решения. Помниш ли как си живял преди 5 години? Опитай се за момент да си спомниш! В каква къща живееше? Каква кола караше? Беше ли щастлив и удовлетворен? С какво се занимаваше? Помисли - ако беше взелмалко по-различни решения, можеше ли да си по-добре сега? Можеше ли вече да имаш къща на плажа, спортна кола в гаража, щастливо семейство?

Всичко това все още е възможно, защото използвайки силата на решенията ще промениш живота си в положителен аспект.

Животът ми се промени в деня, в който взех едно решение. Този ден беше един от най-тежките за мен. Намирах се в ситуация, буквално на улицата, с не малка сума задължения и никаква идея кой съм аз и какво искам. Нямах никакви пари. Седейки в стаята си онази вечер, мислех какво съм сбъркал.

Защо стигнах до тук? Бях изгонен и на практика останах на улицата… В съзнанието ми изникнаха всички мои грешни решения.

Точно тогава, обаче, взех най-правилните, които можех да взема! Първото ми сериозно такова беше „Какво повече няма да търпя? От какво ще се отърва от този момент и няма да толерирам от тук нататък!“. Реших, че няма да живея повече по този начин. Реших какво няма да търпя! Това бяха мързелът и хаусът в живота ми, финансовите ми проблеми, липсата на ясна цел и посока, лошите отношения с роднини и познати. От този ден нататък аз ще да бъда нов човек. Ще да бъда отговорен, ще работя здраво и ще изживея живота си по по-различен начин от сегашния. А началото беше едно решение!

Отлагах това решения с месеци, защото смелите решения, които променят живота ни се взимат трудно, трябва кураж. Кое е твоето решение, което отлагаш с месеци? Защо не го вземеш още днес? Защо да не поставиш началото на новия си живот днес? Помисли за всичко, което си искал, но едно просто решение те е спирало да имаш? Просто е трябвало да решиш!

Първото сериозно решение е завой към по-добрия живот! Избор да тръгнеш по правилната пътека! Пътека, която ще те отведе до мечтаната дестинация, до живота, който желаеш и искаш да имаш! Най-лошото, което можеш да направиш, е да отлагаш във времето!

Какви решения ще е необходимо да вземеш? Първото е какво няма да толерираш от тук нататък. Какво ще промениш в себе си? Пиша тази книга с идеята, че днес можеш да вземеш решение, което може драстично да промени живота ти. Как да се държиш с хората? Какво умение да развиеш?

Да решиш да последваш своята мечта, своята страст! Да решиш да напуснеш работа и да започнеш свой бизнес! Да решиш да създадеш семейство и да бъдеш щастлив! Да продължиш да се бориш за човека, когото обичаш! Да решиш да поискаш повишение и да го получиш! Да решиш да спреш да пушиш! Да продължиш да се бориш за каузата, която те вълнува!

Можеш да вземеш всички тези решения и да промениш живота си, съответно да бъдеш по-щастлив. Тази сила е скрита в теб самия и чака да я събудиш.

Сила, която, ако се научиш да използваш, ще ти даде възможност да изживееш един прекрасен живот, изпълнен с радост и забавления. Вземи решението още сега! То ще те насочи към нов позитивен път, който води към щастието и успеха.

Най-важното - направи смело решение! Смело решение като това на бившия  президент на САЩ - Кенеди, че ще се опитат да достигнат до луната... И те успяха! Смело решение като това, че ще следваш мечтите си докрай, без значение какво ще се изпречи по пътя ти към постигането им. Смело решение като това на полковник Сандърс (създателя на КФС), че ще създаде собствена верига ресторанти със собствена тайна рецепта за пържено пиле.

След като вземеш решение, най-важното е да го следваш. Да бъдеш постоянен дори когато никой не те подкрепи. Дори когато нямаш причина да бъдеш постоянен, да бъдеш! Когато срещнеш трудност, разочарование, критика, покажи, че си сериозен относно решението, което си взел.

Полковник Сандърс не е спрял да търси възможността. Той получава 1009 отговора „НЕ“ от банки и бизнес предприемачи, докато не получава нужното „ДА“ - възможността да постигне мечтата си. Томас Едисон с неговите над10 000 опита да създаде електрическата крушка! Помисли за момент… Зад всеки велик човек стои решение, което е взел. И той го е следвал, непрестанно, въпреки всичко. Колкото и тежка да е ситуацията трябва да продължиш да преследваш целта си и да си постоянен и непреклонен към решението, което си взел. За да осъществиш трайна промяна с взимането на решение, ще създадеш нова идентичност. Нов, по-различен, по-добър човек, който ще постигне целите си и ще осъществи нужната промяна.

Сега ще се изправиш пред взимане на сериозни решения. Защото това ще е твоята първа стъпка по пътя към постигането на твоите мечти.

Довърши изреченията по-долу:

1. Човекът, който решавам да бъда е ...

2. Нещата, които повече няма да търпя и да правя са .....

3. Решението, което дълго отлагах и ще взема сега е ....

4. За да поема живота си в свои ръце, аз ще направя ......

Ако хората не се изсмеят и ти кажат, че не е възможно, когато споделиш мечтата си, значи не мечтаеш достатъчно. Постижимите цели не са това, което пали искрата в нас; това, което ни кара да работим всеки ден, за да постигнем невъзможното; това, заради което се будим сутрин и не спираме да работим, докато не постигнем. Не служим на света, когато играем на дребно.

Повишаване на стандартите:

Трябва да повишиш стандартите си! Трябва в съзнанието ти образа за теб самия да е различен! Когато представяш себе си, трябва да си представяш нов човек. Този, който не търпи повече отлагане, този, който ще подкрепи взетото решение и ще го следва. Трябва да започнеш да мислиш за себе си като човек, който няма ограничения. Да започнеш да уважаваш себе си и да не приемаш нищо, което е под стандарта ти. Всички хора имат неограничена сила, която може да се използва, за да се постигне всяка една поставена цел.

Но трябва да повишиш стандартите си. Трябва да започнеш да мислиш, че няма невъзможни неща за теб. Ако до вчера си мислил, че максимумът, който можеш да постигнеш е да работиш и да получаваш заплата, че максимумът е да живееш спокойно и че не можеш да имаш бизнес и да го управляваш успешно, днес това убеждение трябва да се промени!

Ти можеш! Използвайки скритата в теб сила, можеш да постигнеш всичко.

Каквото съзнанието си постави за цел и повярва, че е възможно, може да бъде постигнато!

Може би твоите очаквания за самия теб са много ниски. Може и очакванията на родителите ти и хората около теб да са ниски, и това да те спира да погледнеш по-напред, да осъзнаеш, че имаш невероятна сила и способност да постигнеш и най-смелите си мечти. Какъв е твоят лимит?

Какъв смяташ, че е максимумът на твоите възможности? И защо въобще трябва да има някакво ограничение?

Хората имат неограничена способност и сила да променят живота си, своя и на много други хора. Погледни примера със социалните мрежи. Интернет.

Хората, които ги създадоха, промениха начина ни на живот, промениха ежедневието ни.

Ако те бяха ограничавали възможностите си, сега едва ли щяхме да живеем вподобен свят. Едва ли щяхме да можем да комуникираме един с друг от единия край на света до другия безплатно.

Какви са твоите ограничения? И защо въобще си ги наложил? Нека ги премахнем още сега и да повишим очакванията и стандартите ти. Няма как да променим света, ако играем на дребно! Трябва да се целим в звездите, за да променим живота си и света около нас, да повишим стандарта си, трябва да вземем сериозни решения.

Какво повече няма да толерираш и какъв човек желаеш да бъдеш? Какви стъпки ще предприемеш? Кое е първото нещо, което ще направиш, за да покажеш обвързване към това решение? Да покажеш, че си решил да промениш живота си?

След като си взел решение, какво ще промениш, какво е първото действие, което ще предприемеш? Ако си решил, че ще спреш да пушиш цигари, първото нещо е да отидеш, да вземеш кутията и да я изхвърлиш в боклука.

Ако си решил, че ще създадеш бизнес, първото нещо, което ще направиш е да провериш за подобни бизнеси, дали имаш конкуренция, да прочетеш книги на успели бизнесмени, да разбереш как те са постигнали успех и да започнеш плануването на новия си бизнес.

Сега, след като си взел решение, е време да покажеш, че си сериозен и ще направиш нужните промени. Затова следващото предизвикателство е да вземеш решенията си от преди минути, да напишеш какво е първото нещо, което ще направиш, за да покажеш, че си сериозен относно това решение.

Защото ако вземеш решение и не направиш нищо по-въпроса още на момента, значи не си го взел на сериозно. И така:

1. Първото нещо, което ще направя, за да покажа сериозно обвързване, относно решението ми за това какъв човек решавам да бъда, е ....

2. Първото нещо, което ще направя, за да покажа сериозно обвързване, относно решението ми, че няма да толерирам повече нещата, които съм правил преди и са ме спирали да се развивам, е ....

3. Първото нещо, което ще направя, за да покажа сериозно обвързване, относно намерението ми да взема решение, което съм отлагал дълго, е ....

4. Първото нещо, което ще направя, за да покажа сериозно обвързване, относно решението ми да поема живота си в свои ръце, е .....

Да оставиш недовършени тези изречения също е решение. Решение, което не ти служи и не ти помага да постигнеш мечтите си и живота, който искаш.

Затова най-добре довърши изреченията и започни да действаш. Ако започнеш да отлагаш, значи не си взел сериозно тези решения.

Може би не искаш промяната. Действията ни показват нашата същност. Това, което правим, говори достатъчно - не е нужно да се слушаме, за да разберем дали сме сериозни относно решенията си или не. Направи първите крачки към своята промяна още сега! Направи нужните първи стъпки! Те винаги са най-трудни. Но започнеш ли промяната веднъж, няма връщане назад!

Животът ти се променя, а заедно с него и ти.

Захапе ли умът една идея, вдъхнови ли се от нея, няма връщане назад!

Вдъхнови се от новите решения, новия живот, който ще имаш и започни да действаш още сега - няма по-добро време!

Както вече стана ясно, различните действия правят разликата между успелите и не успелите хора. Действията се ръководят от нашите решения.

След като си взел решение, че от днес започваш нов живот, изпълнен с по-високи стандарти и очаквания от теб, сега е времето да продължиш сериозното обвързване и да направиш нужния план. Едномесечен план за действие, който да следва твоите решения.

Ако си взел решение да спреш да пушиш и да започнеш да живееш по здравословно, първото нещо, което ще направиш е да изхвърлиш всички пепелници и цигари от къщата си. Сега е времето да направиш план, който да следваш, да останеш в същото състояние и да покажеш нужната дисциплина. В следващите 30 дни, освен че няма да пушиш, ще правиш нещо, което да те разсее от тази мисъл, и след края на месеца няма да имаш нужда от цигари.

Да, знам, веднага можеш да кажеш, че не е толкова лесно. Напротив, точно толкова лесно е. Родителите ми пушеха от над 20 години. Но спряха цигарите... и не, не беше толкова трудно. Щом те могат след 20 години пушене, защо да не можеш и ти?

Може би пушиш от по-малко? Трябва да намериш вътрешната си мотивация - защо искаш да спреш и да имаш дисциплината тези 30 дни.

Това не означава, че след като месецът свърши няма да се върнеш към стария навик. Но когато имаш дисциплина, подсъзнанието ти приема факта, че ти вече не си пушач и няма да те подсеща да си запалиш цигара. Научни изследвания показват, че 21 дни са необходими, за да си създадеш нов навик.

Защо когато ти се прииска да запалиш през тези 30 дни, не замениш желанието с нещо полезно и приятно. Например да ядеш ядки като семки или фъстъци. Също така, всеки път когато ти се допуши, помисли защо въобще си ги спрял - за да имаш добро здраве, да се радваш на семейството си по-дълго време, да не се разболееш от рак на белите дробове и още куп причини.

Асоциирай огромна болка към пушенето и ще спреш завинаги. И когато посегнеш към цигара, мозъкът ще ти дава сигнал, че това ще ти причини болка и няма да запалиш. Друга идея е, ако искаш да събереш пари за нещо, което истински желаеш. Нещо, което ще ти донесе голямо удоволствие.

Парите, които си давал за цигари, можеш да инвестираш в нещо по-ценно и важно за теб. Обикновено хората дават между 150 – 200 лева на месец за цигари. На година това са близо 2000 лева. Това не са никак малко пари, а давайки ги, не са придавали никаква стойност в живота ти. Още по-лошо, те са увреждали организма ти.

Обръщам толкова внимание на цигарите поради факта, че винаги съм ги мразил и водих битка с родителите ми години наред, още докато бях ученик, да спрат да пушат и се чувствам много горд, че успях. Все пак, имай предвид, че това е просто един пример.

Може би ти не пушиш. Може би има нещо друго, което отлагаш с години като решение и сега е дошъл моментът да го вземеш. Може би е време да спреш да ядеш толкова много сладки неща или пък е време да започнеш нов бизнес, за който си мечтал дълго време… да направиш тази смела крачка и да промениш живота си изцяло.

Ако си решил да се научиш да свириш на пиано, намери добър учител и запиши курс за пианист. Ако искаш да постигнеш финансова свобода, прочети книги на финансови експерти, започни да спестяваш и да инвестираш разумно.

Ако искаш да си купиш мечтаната кола, започни да изкарваш повече пари като придаваш повече стойност на работното си място, на клиентите си и компанията, в която работиш… или пък твоята собствена компания.

Нека сега създадем 30 дневния план, с който да покажеш сериозно обвързване към решението си.

1. Какво ще направя през следващите 30 дни, за да покажа сериозно обвързване и да създам промяната в себе си?

2. Кои са 5-те неща, които ще избягвам да правя, и кои са 5-те неща, които ще започна да правя през този месец?

Запиши нужните действия, които ще трябва да предприемеш през следващия месец, за да създадеш нужната позитивна промяна. Запиши ги в дневника си и ги чети всеки ден, напомняйки си какво ще спреш да правиш и какво ще започнеш да правиш.

Най-хубавата част на силата на решенията е, че можеш постоянно да взимаш нови. Това, че си взел едно решение преди време, не означава, че не можеш да го промениш сега. Можеш да взимаш малки допълнителни такива постоянно и с тях да подобряваш живота си, да нагласяш посоката си с малки, но значителни решения.

В малките детайли и в малките решения се крие ключа към успеха. Малки решения като това да избереш салата вместо пица. Малки решения като това да избереш да прочетеш книга, а не да прекараш времето си, гледайки телевизия. Взимайки всекидневни малки, но променящи живота решения, които да показват дисциплината в теб, ще стигнеш до желания успех. А когато си тръгнал в правилната посока и усетиш, че си се отклонил, върни се обратно на пътя на успеха!

Помисли за самолетите. Те имат уред, който определя на къде се движат. И ако се отклонят малко, дори с 1 градус, те отново се връщат в правилната посока. Така трябва да действаш и ти. Нормално е да се отклониш един-два пъти, хора сме, но щом усетиш, че нещо не е наред, се върни обратно в правилната посока. Продължи да следваш посоката, която си поел, която ще те отведе до желаната дестинация – твоят мечтан живот, изпълнен с щастие и удовлетворение.

 

Ако ти е харесала информацията и искаш да разбереш какво има в останалите 9 глави от книгата, поръчай я още днес и ще получиш 2 специални бонуса. Какви са те? Виж ТУК