• Решенията
  • Очаквай скоро
  • Очаквай скоро
  • Очаквай скоро

Как Да Сложиш Началото На Дълготрайна Промяна?

Здравей! Аз съм Виктор Симеонов, автор на електронната книга "Стратегията за успех" и бих искал да ти благодаря за възможността да споделя с теб информацията която промени живота ми.

Голяма грешка е, че днес хората смятат, че могат да постигнат голяма цел или мечта, без да променят себе си. Успехът идва при нас, след като ние станем готови за него.

По друг начин казано, първо ние ставаме с мислене и действия успешни и след това успеха идва при нас.

Щом четеш тези редове, ти искаш повече от своя живот, искаш да постигнеш конкретна цел, своя мечта, по-добър начин на живот и това е супер. Но нека те предупредя, за да постигнеш желания резултат, трябва да се промениш.

Не икономиката, не компанията в която работиш (ако си служител), ТИ трябва да се промениш.

И най-хубавата част е, че не е толкова сложно, колкото си мислиш.

Промяната може да започне с малки и лесни стъпки и ще се радвам да ти покажа как. Следвайки стъпка по стъпка безплатното обучение, ти ще започнеш да променяш себе си към по-добър, отговорен, позитивно мислещ, щастлив и успял човек.

 

„В момента на решението, твоята съдба се определя.“ Антъни Робинс

 

Дълбоко вярвам, че нещото, което определя качеството ни на живот са нашите решения.

Всеки ден ние взимаме маловажни и ключови решения. Всяко едно от тях ни води в определена посока и е изключително важно.

Моята история започна преди две години когато завърших образованието си. Нямах идея какво искам да правя. Нямах идея кой съм, какво искам. Но имах вътрешното усещане, че искам по-добро качество на живот от това, което имах тогава.

Живеейки в студентско общежитие, без работа, без пари, не бях щастлив и имах нужда от промяна. В деня, в който бях изгонен от общежитието, поради невъзможността да платя наема, аз останах на улицата и в този ден живота ми се срина. Живота ми даде знак, че имах нужда от промяна и това беше деня, в който изживях най-срамния си момент и деня, в който моя живот тръгна в съвсем друга посока. 

Запитах се какво се случи, че стигнах до тук. Какво направих грешно, че сега съм в това положение? И всяко едно грешно решение изплува в съзнанието ми.

Осъзнах, че за да променя живота си, първото нещо е да поема отговорност.

 

Взех решението, че повече няма да живея така. Взех решението, че ще променя драстично качеството си на живот, но по-важното - ще променя себе си.

Няма повече да бъда без пари, нещастен, без ясна идея и посока какво искам. Вече няма да живея нито една секунда този стар начин на живот. Това беше момента, в който целия ми живот се промени.

Как промених ситуацията?

 

Взех едно решение. Едно решение какво повече няма да търпя в живота си. А това беше липсата на идея и посока, липсата на пари, лошите навици, които бях създал.

Всичко това трябваше да се промени. Но за да се промени, трябваше нещо друго да се промени и това бях Аз.

„Има два начина да се промени живота ти.
Първият е нещо ново да дойде в живота ти. Нова възможност.
Да спечелиш от лотарията. Супер! Но колко често ни се случва?

Вторият начин е нещо ново да излезе от нас. Ние да се променим.“  Брендън Бърчард

Надявам се да разбираш колко важно е едно решение. Защото само едно решение може да преобърне, да промени изцяло живота ти.

Само едно лесно решение!

 

Колко време отнема то?

Буквално секунди.

За да започнеш прогреса и позитивната променя днес, ще се наложи и ти да вземеш решение.

Нo преди да стигнем до там, нека да погледнем защо и как точно взимаме решения:

Във всеки един момент ние взимаме три решения.
И те са :

 

1. Върху какво да се фокусирам?
2. Какво означава за мен?
3. Какво ще направя?

Интересното е, че на последно място е въпроса „Какво ще направя?“

Нека да ти дам пример

 

Когато бях изгонен от общежитието, първото нещо което трябваше да реша е върху какво да се фокусирам .

Първият вариант е да се фокусираш колко е лоша ситуацията, как не можеш да я подобриш, да обвиниш себе си и да се депресираш. Не много добър избор!

Вторият вариант е да се фокусираш върху позитивното в ситуацията. Да, ситуацията не е добре сега, но ще трябва да намериш начин и ще я подобриш.

След като избереш върху какво да се фокусираш, ще го почустваш. Какво означава това за мен? Дали избора върху какво ще се фокусираш, ще повлияе на емоционалното ти състояние? Разбира се!

Ако решиш да се фокусираш как не можеш да я промениш, ще се депресираш, ще си емоционално отпаднал.

За мен тази случка си беше знак, че е крайно време да променя нещо в себе си. Че нещата не вървят и има нужда от промяна. Емоцията беше надежда. Позитивно погледнато – възможност да израсна и да променя ситуацията.

И третото решение - какво ще направиш. След като си избрал върху какво да се фокусираш и какво значение има за теб, ще рефлектира ли върху решението ти какво да направиш? Със сигурност!

В този случай, при първата ситуация колко действия ще предприемеш? Вероятно николко. А при втория случай – погледнато, че това е възможност да израснеш, да се промениш, ще предприемеш ли действия? И още как!

След като стана ясно как взимаме решенията си, помисли за последното решение, което взе. Беше ли по-емоционален? Дали фокуса и емоцията повлияха на решението ти?

Случвало ли ти се е да си изнервен, някой да иска нещо от теб и ти да отреагираш с отговора „Какво искаш?“, яростно и изнервено? Да? Ето защо.

Емоционалното ни състояние влияе върху нашите решения.

Тъй като целта на тази част е да започнем прогреса, помисли в коя област от живота ти не си щастлив? Финанси? Връзки? Здраве? Кариера? Или друга?

Да изберем финанси например

 

Ако не си щастлив в тази сфера, причината е защото състоянието, в което в момента се намираш, не отговаря на състоянието, в което искаш да бъдеш. Всеки един от нас в един момент съставя история в съзнанието си, в която дефинира всички тези области как желае да бъдат.

И когато моментното състояние не отговаря на дефинираното състояние от нас, не сме щастливи. Когато посреща сегашното състояние сме щастливи.

Ако искате да изкарвате по 10 000 лева месечно, но за момента само 1 000, вие не сте щастливи относно тази област. 

Затова дефинирай задължително в коя сфера не си щастлив и нека да започнем промяната и още сега.

Когато не си щастлив относно финансите си имаш 3 избора:

 

1. Да обвиниш някой – Събитие, някой друг или себе си. Аз не изкарвам повече пари, защото наскоро се разведох и това повлия върху работата ми.

Аз не изкарвам повече, защото държавата ни е бедна. Аз не изкарвам повече, тъй като нямам нужните качества.

И това е най-лесния избор за повечето хора. Но пък е и най-лошият. Защо обвиняваме някой друг? Истинската причина е страхът от провал или страхът да не бъдем обичани и приети.

2. Да промениш ситуацията. Решаваш, че искаш да изкарваш повече пари. Супер!

Намери начин как да придаваш повече стойност на работното си място или си намери друго по-добре платено, или създай свой бизнес. Ако вече имаш такъв, придай повече стойност на клиентите си като подобриш качеството на продуктите и услугите си.

Когато решиш да промениш ситуацията, ти започваш да израстваш.
Израстването = щастие.

Дори и да не успееш да удвоиш приходите, самата причина че ти се развиваш, че научаваш нови неща, нови умения, те кара да се чувстваш щастлив. 

3. Да промениш историята, която си създал. Има неща, които не можем да контролираме. Ако си дама на 60 години и винаги си искала да имаш деца, ще бъде малко трудно да се случи.

За това променяш тази история, която определя щастието ти. Намери истинската причина, поради която искаш точно това и намери начин да посрещнеш тази нужда по друг начин.

В този случай тази дама(относно примера по-горе с 60 годишната дама, която иска дете) иска любов и ако друг човек и даде тази любов, например човека до нея, тя пак ще бъде щастлива, защото отново ще посрещне тази нужда. Когато нещо не е под нашия контрол, променяме историята.

Но защо хората не взимат решение?

 

Отговорът е страх. Страх, че когато вземат решение, нещата ще се променят и се страхуват, дали ще са по-добри.

Страхуват се, че процеса на промяна може да е твърде болезнен.

Страхуват се, че ако вземат решение, може би нещата няма да проработят.

От каквото и да се страхуваш, преодолей го. Страхът е временно състояние и ако се концентрираш само върху резултата който ще има след промяната, нищо няма да те спре.

Помисли върху по-здравото и по-добре изглеждащо тяло. Или върху по-добрата кариера. Мисли върху по-добрия начин на живот който ще имаш, взимайки нужните решение и променяйки го.

Добре Виктор, да речем, че искам промяна в живота си.

Какво да направя? 

 

1. Реши коя е сферата от живота ти, която искаш да промениш

- Финанси
- Отношенията със семейство и приятели
- Здравето ти
- Кариерата ти
- Духовността ти – твоята връзка със Създателя

Която и да е, запиши я и вземи решението, че ще я промениш още днес.

Преди да започнеш да променяш нещо, трябва да знаеш какво е. За това отдели нужното време. Време е да започнеш промяната към по-добрия живот. Живот в които си щастлив и удовлетворен от себе си. И първата крачка е да вземеш решение какво ще промениш.

2. Вземи решение, което си отлагал доста време

Може би ти се иска най-после да спреш да пушиш.
Или пък имаш нужда да започнеш да тренираш.
Може би е време да напуснеш тази фирма и да започнеш свой проект.
Или пък да намериш желаната половинка.

Каквото и да е решението, вземи го.

Решението, което вътре в себе си знаеш, че трябва да вземеш, но още не си имал смелостта. Сега е моментът, ДЕЙСТВАЙ смело!

3. За да покажеш, че си взел сериозно решение, направи нещо по въпроса веднага 

Ако искаш да промениш физическото си състояние - да свалиш 5-6 килограма, веднага премини към действие. Отиди да побягаш за 15 минути, сложи началото на своята промяна още сега и я подкрепи с действие.

Сега е моментът да покажеш, че си сериозен. Направи го сега.
Не оставяй, след като си взел решение, да не направиш нещо което да покаже обвързаността.

Винаги след взето решение предприеми и действие по въпроса.

Как да спечеля повече пари?

 

1. Дефинирай колко пари искаш да изкарваш 

За да си успешен финансово, трябва да решиш каква е точната сума. Колко искаш да изкарваш? Създай визия за идеалното финансово състояние, което искаш. Но бъди конкретен.

„Искам повече пари“ не върши работа. Защо? Ако ти дам 2 лева ще постигнеш ли целта си? Да. Имаш повече от преди малко, нали?

За това бъди конкретен. Колко точно искаш да изкарваш? … и отговори на въпроса „Защо искам да изкарвам точно тази сума?“ Какъв е вътрешният ти мотив? Ако нямаш мотив, много вероятно е и да не постигнеш желаната сума.

2. Намери правилната стратегия как да го постигнеш 

Намери коя част от твоята работа или бизнес е най-важна. Коя част прави най-голямата разлика и се фокусирай върху нея! Отделяй повече време да правиш важните неща, които „изкарват“ парите в работата или бизнеса ти и по-малко време за маловажните неща.

Най-лесният начин за изкарване на повече пари е като излезеш от капана, в който много хора живеят днес – разменянето на най-ценния ти ресурс – времето за пари. Намери начин да изкарваш пасивни доходи, да изкарваш пари, дори и като спиш. Това може да бъде бизнес или инвестиция.

Ако работиш в компания, в която заплатата ти е фиксирана, през свободното си време работи върху направата на услуга или продукт и го продавай по интернет например.

Днес, много хора изкарват допълнителни приходи и от мрежов маркетинг. Там също продаваш продукт и печелиш от това. За да имаш финансов успех, може би е време да напуснеш работа си и да започнеш собствен бизнес. Или развий бизнеса си, докато не започнеш да изкарваш пари и тогава напусни.

Намери своята страст. Нещо, което истински харесваш и си готов да работиш за осъществяването му ден и нощ. Фокусирай се върху продукта или услугата, не толкова върху парите. Когато предлагаш отлична услуга или продукт, хората ще са доволни и ще те препоръчват сами.

Хората плащат за продукти и услуги, които решават техен проблем. С какво твоя продукт може да подобри живота им и да им реши някой техен проблем? Намери отговор на въпроса и работи здраво, за да увеличиш приходите си.

Ако пък работиш на заплата и ти харесва така, намери начин да придаваш по-голяма стойност на компанията. Когато даваш повече, отколкото ти се плаща, няма да останеш незабелязан и ще бъдеш повишен. Така ще се увеличат и приходите ти.

Избери кой е най-добрия начин за теб и действай смело.

В момента си онлайн и четеш това обучение и ти сам знаеш, че е време да сложиш началото на своята промяна. Точно за това, ако ти харесва това обучение и би искал да знаеш още информация как да подобриш качеството си на живот, със сигурност ще харесаш и новата ми електронна книга "Стратегията за успех".

В нея ще научиш защо хората не успяват, какви грешки допускат и как ти да ги избегнеш.

Също така ще научиш как да създадеш своя стратегия, която да те отведе до начина на живот който искаш да имаш - повече приходи, по-скъпа кола, по-екзотични и скъпи почивки за семейството си. Точно за това натисни тук и научи какво още ще научиш в нея.

Сподели какво мислиш за обучението в коментарите отдолу 🙂