5 неща, които трябва да правиш, за да си по-здрав и енергичен - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

Здравето е много важно когато желаем да постигнем успех. То ни дава необходимата енергия да сме в най-добрата си форма за постигане на високи резултати и успехи. Ако знаем как да се погрижим правилно за него, ще сме по-продуктивни и успешни. Ето няколко съвета, които ще ти помогнат да се радваш на много здраве и енергия:

 

1. Пий поне 3 литра вода

Нашето тяло е 70 % вода и има нужда от постоянна хидратация. Колкото по-хидратирано е нашето тяло, толкова по-енергични сме и ние. Сутрин след като се събудиш, задължително пий чаша вода, вечер преди лягане също. Много често стресът и главоболието са причинени от недостатъчна хидратация на тялото. За това пий поне 3 литра вода.

2. Яж повече зеленчуци

Зеленчуците съдържат голям процент вода и полезни съставки, като алкални метали, антиоксиданти и витамини. Освен, че са добри за нашия организъм, те поддържат алкална среда в нашия организъм. Когато средата на организма ни е алкална, се наблюдава наличие на повече енергия, създава се среда, която пречи на бактерии и ракови заболявания да се развиват. Зеленчуците създавайки алкална среда позволяват приток на повече кислород до всеки един орган. Така ще сте заредени с енергия и ще се радвате на добро здраве през целия ден. Наблегни сериозно на зеленчуците.

3. Яж разнообразни видове зеленчуци и плодове

Храни се разнообразно. Така тялото ти ще си набави всички необходими елементи. Като започнем от маруля, спанак, броколи, моркови, лук, чушки, домати и още много. Плодовете също са много важни в диетата за повече енергия. Започни деня си с фреш от грейпфрут и портокал. Страхотна комбинация. Грейпфрута чисти токсините от тялото, а портокала те зарежда с витамин С в началото на деня. Вместо кафе, създай навика да пиете този фреш и тялото ти ще ти се отблагодари.

4. Тренировки

Няма как да не обсъдим и нуждата от тренировка. Когато тренираш, тялото ти вкарва повече кислород, който спомага работата на клетките. Така след тренировка се чувстваш по-добре и тялото ти е по-енергично. Препоръчителни са минимум три интензивни тренировки на седмица. Наблегни на аеробни тренировки, включващи повече кислород като бягане например.

5. Спри да тровиш организма си

Ако пушиш или пиеш всеки ден, това е унищожително за твоя организъм. Както за тялото ти, така и за способността на мозъка ти. Ако вкарваш всеки ден токсини в организма си ще има лоши последици. Знам, че някой от вас пушат и не са съгласни, но ако искаш да си максимално здрав и енергичен, трябва да спреш да увреждаш организма си. Ако пък обичаш да пиеш, ограничи се до 2 пъти седмично по една-две чаши. Ако искаш да сте максимално продуктивен и енергичен, не трови организма си с токсини, грижи се за него, пази го.

Надявам се да съм бил полезен. Ако имате препоръки или ако имате тема по която бихте искали да бъда по-полезен, моля оставете коментар.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.