5 правила за страхотен живот - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

Всеки един от нас избира по какъв начин да изживее живота си. Дали да гони до край мечтите си? Дали да изживее изпълнен със страст и удовлетворение живот? Всичко се свежда до този избор от наша страна.

Дефинирайки своите правила, всеки избира неговия начин на изживяване на всеки един ден. Реших да споделя моите 5 правила, и се надявам и вие да отделите време за да напишете вашите правила.

Защо да го правите?

 

Защото, когато се събудите сутрин, ще знаете какви правила да следвате. И колко по-ясно са написани, толкова по-лесно ще бъде през деня да взимате решения.

Ако едно от правилата ви е да уважавате хората, когато някой ви ядоса, вие няма да го намразите и обидите. Ще оставите случката и ще продължите да уважавате този човек, въпреки всичко.

Ето ги и моите 5 правила, по които живея всеки ден:

1. Имай визия за живота си

 

Трябва да знаеш какво искаш от живота. Как желаеш да протича твоя ден? Какво да работиш? С какъв човек да живееш? Какво искаш да постигнеш?

Имай визия за живота си до края му. Какво искаш да правиш цял живот? Какво искаш да постигнеш след 10 години, след 20 години ?  Каква е твоята мечта?

Имай визия какъв човек искаш да бъдеш. Какви способности искаш да имаш? Какви умения искаш да придобиеш ? Какво поведение  да имаш?

Много хора не знаят какво искат от живота си. Не знаят какво искат да правят.
Ако не знаеш какво искаш да правиш, излез и прави нови неща, срещай се с нови хора. Прави неща, които не си правил до момента. Натрупай опита и с него ще дойде и отговора на въпроса.

Как аз взех решение какво искам да правя цял живот?

Опитвах много различни неща и в един момент осъзнах в какво съм добър. Видях един човек как променя човешки съдби. Как обучава хората. Как той прави света по-добро място за живеене. И в този ден се попитах дали и аз не мога да правя същото. Осъзнах, че искам и аз да бъда човек, който ще отдели целия си живот да помага и обучава хората как да подобрят качеството си на живот. Как да постигат цели? Как да намерят себе си и да изживеят мечтаният живот?

Помисли какъв би бил живота ти без ясна визия. Живеейки ден за ден, без посока, без ясна идея какво искаш, без щастието и удовлетворението от постигнати мечти ?

Отдели време и напиши как виждаш живота си. Отговори на всички въпроси описани по-горе.

2. Вярвай в твоята способност, че ще намериш начин

 

Когато имаш мечта, вярвай, че е възможно. Повярвай, че ще намериш начин да се справиш с тази трудност и със следващата, за да постигнеш твоята мечта.

Много хора не вярват, че са способни. Защото подценяват себе си. Защо да не могат да постигнат мечтите си? Защо?  С какво са по-различни от другите които могат? С това, че не вярват в себе си. И когато не вярваш, колко действия предприемаш? Николко!

Реши днес, че ще придобиеш тази вяра, че каквото и да ти отнеме, време, усилия, ресурси, ти винаги ще намериш начин как да се справиш с тази трудност и ще постигнеш мечтата си.

Придобий тази вяра и увереност в себе си, че щом други са го направили и ти можеш. Вярвай, че имаш всичко необходимо да се справиш.

Когато реших да напиша първата си книга, според теб, дали знаех как? Нямах си и понятие. Но вярвах в себе си и в способността си да намеря начина. И колкото и време да знаех, че ще ми отнеме, аз вярвах, че ще намеря начина. И я написах. Отне ли ми много време? Да. Заслужаваше ли си да имам търпението и вярата в себе си? Отново да.

3. Забавлявай се по пътя към постигането на мечтите си

 

Когато имаш визията и вярата в способностите си, забавлявай се докато постигаш целите си. Не бъди този суров и строг човек, покажи малко настроение. Дори да бъде тежка ситуация и изглеждайки непреодолима, намери забавното и разпусни. Намери позитивното в ситуацията.

Бъди този човек, изпълнен с енергия и радост докато работиш. Бъди този забавен и готин колега или шеф. Бъди този, който придава настроение в работната среда.

Създай дисциплината да се забавляваш. Дори когато работиш по важен проект, покажи малко ентусиазъм, малко настроение.

4. Работи здраво и бъди настоятелен

 

Аз вярвам в здравата работа, когато говорим за успех. Успехът не идва за ден или два, а при непрестанна целенасочена работа.

Работи това, което обичаш. Само тогава резултатите са феноменални.

Бъди непоколебим. Бъди настоятелен. Не преставай да гониш мечтите си. Не позволявай нищо или никой да те накара да спреш да гониш, това което дава смисъл на живота ти. Това което ти носи удоволствие. Това за което се будиш сутрин рано с желание и настроение за нов, изпълнен с щастие и радост, ден.

Имай търпението. Много хора работят много, но нямат търпението и в един момент се отказват. Някой път отнема повече време отколкото очакваме. Но търпението в този момент се оказва ключово.

Работи здраво, бъди настоятелен и имай търпението.

5. Обичай и уважавай хората

 

Последното правило е как да се държим с хората. Да ги обичаме и уважаваме. Уважавай това, че може би са нямали шанса, който ти имаш. Уважавай техните трудности и предизвикателства. И обичай хората, въпреки всичко.

Както има едно златно правило: „Дръж се с хората както искаш да се държат с теб“. Класика, нали? Но трудното е дисциплината да го спазваме.

Някой те ядосва в офиса. Разбери го. Може би минава през тежък период и живота му го изнервя. Може би има проблеми и те да са в основата на лошото му поведение. Бъди мил и покажи уважение. Бъди добър човек преди всичко.

Дефинирай своите правила и живей всеки един ден по тях. Запиши си ги на един лист и ги дръж на бюрото или на видимо място вкъщи. Прави го всеки ден и след време ти ще живееш живот по-нови правила. И тези правила ще поставят началото на новия живот, в който няма невъзможни неща.

Надявам се да ти е харесала статията колкото на мен ми хареса да я пиша за теб. За да продължиш своето развитие, абонирай се да получаваш редовно подобни статии и безплатни обучения като оставиш своето име и имейл адрес в полето отдолу.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

2 Responses so far.

  1. Здравка Станева каза:

    Весела Коледа и всички празници,да бъдем всички живи и здрави и много късмет!Бързайте бавно в ЖИВОТА!

  2. Мариана Енчева каза:

    Мило, младо момче ! Благодаря ти от сърце за ентусиазма, решителността, интелигентността, волята ти и силното ти желание да помогнеш и да отвориш очите, умът и съзнанието ни за всичко, за всичко около нас. Бъди все така напорист и щедър през нова година, която е на прага ни! Прекрасен си! Продължавай в същия дух, защото това е правилният път и начин …. Дай Боже много да са младите хора като теб!

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.