5 съвета за по-успешен бизнес - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

Живеем в свят, в който всеки се бори за минута от твоето време. В който имаме изобилие от продукти и услуги. Какво трябва да направиш, че продължаваш да имаш бизнес и да го развиваш? Ще споделя с вас няколко прекрасни съвета, които можете да използвате, за да имате успешен бизнес.

1. Бъди различен

Apple е една от най-добрите компании когато говорим за отличаването. Когато влезете в метрото и забележите някой с бели слушалки, той е различен от останалите с черни. Когато ви звъни мелодията на Apple, хората знаят, че си различен. Използвайки тези техники американската компания се отличава от останалите. Така изгражда името си. Apple има и своя собствена операционна система. Ако си клиент на „отхапаната ябълка“ ще имаш достъп до тези услуги и привилегии. Така и ти ще бъдеш различен. Можеш да направиш същото с бизнеса си. Различи се от останалите. Направи бизнеса си разпознаваем. Така хората ще разберат кой си.

2. Придай по-голяма стойност

След като хората вече разпознават твоя бранд, намери начин да придаваш по-голяма стойност на твоите клиенти. Защо клиентите избират други компании вместо теб? Защото придават повече стойност. Използвай този коз и преобърни ситуацията. Какво още можеш да добавиш към твоите услуги или продукти? Какво можеш да подобриш, че клиентите да се върнат и да купуват отново и отново от теб? Как можеш да накараш твоите клиенти да бъдат още по-доволни? Отговори на тези въпроси още сега. Напиши 10 идеи. Избери най-добрите 3 и ги изпробвай в своя бизнес.

3. Постоянна иновация

Кое различава компаниите, които печелят милиарди долари и компаниите които едва оцеляват? Кое направи Apple най-скъпата компания в света? Иновациите, разбира се. Трябва да сте една идея по-напред от своите конкуренти. Трябва да предвидиш какво търсене ще има в бъдеще и как ще се развива твоя бизнес. А какво още държи Apple на върха в Америка по продажби? Постоянните иновации. Това трябва да направите и с вашия бизнес. Или си иноватор, или бизнеса ти умира. Много просто формула. При толкова бързо развиващ се пазар, нямаш друг избор. Помисли за момент какви иновация можеш да направиш с твоите услуги и продукти? Какво биха желали повече вашите клиенти от теб? И с какво можеш приятно да ги изненадаш? Или просто ги попитай какво искат.

4. Правилен маркетинг

Дали най-успешните компании предлагат винаги най-добрият продукт? Дали МакДоналдс предлагат най-добрия хамбургер? Съмнявам се! Но добрият маркетинг ги прави толкова успешни. Маркетинга в тези дни се развива с огромни темпове. Преди 15 години всеки рекламираше по телевизията и имаше успех. Сега колко от вас купуват продуктите, които се рекламират по телевизията. По-малко от 5 %. И това е защото както технологиите се развиват, така и маркетинга. Концентрирай се да рекламираш на „твоите клиенти“ , не на всички. Помисли кои са твоите клиенти? Кой ТОЧНО са твоите клиенти и рекламирай само на тях. Не харчи пари за реклама на хора, които няма да ти бъдат клиенти. Защото когато имаш прекрасен продукт и го рекламираш на твоите клиенти, те ще кажат на техните познати и приятели, и ти ще увеличиш оборотите си драстично. Сега опиши типа твой клиент. На колко години е?  Какви интереси има? Работи ли? С бизнес ли се занимава? И рекламирай само на тях. Точка.

5. Ако го правиш, прави го голямо

Ако искаш да увеличиш печалбите си увеличи и мащаба на твоя бизнес. Ако твоят бизнес е свързан с производство на продукти, увеличи производството. Започни да мислиш по-мащабно. Търси начини да излезеш на нови пазари, нови страни. Ако правиш казино, направи го най-доброто. Помисли как можеш да увеличиш продукцията, да подобриш обслужването. Как да удвоиш мащаба на твоя бизнес? Къде още можеш да продаваш своите услуги и продукти? И не забравяй, че където фокусът отива, повече енергия се влива. Фокусирай се днес върху начините как можеш да разшириш своя бизнес. Отърви се от мисли като – „Бизнеса тези дни е слаб“, „Никой вече не купува от мен“. Как да удвоиш печалбите си? Задавай си правилните въпроси и ще получиш правилните отговори. Те ще отведат бизнеса ти до следващото ниво.

Надявам се да съм бил полезен. Ако имате препоръки или ако имате тема по която бихте искали да бъда по-полезен, моля оставете коментар.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.