6 неща, които правят успешните лидери - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

Лидерите ръководят бизнеси, ръководят държави, ръководят и екипи от хора. Те движат света. Лидерите правят невъзможните неща да изглеждат възможни. Те постигат големи резултати за кратко време. Имат огромно влияние в обществото. Ето и 6-те неща които правят успешните лидери :

 

1. Поемат отговорност и не се страхуват от провал

Когато се случи нещо с техния бизнес, те поемат пълната отговорност за случилото се. Оценяват моментната ситуация. Оценяват я такава каквато е, но не по-лоша от каквато е същност. Взимат адекватните мерки и решения, и променят ситуацията. Също така лидерите не се страхуват да се провалят.

Те знаят, че провала е само временно състояние и нищо повече от един урок. За това, дори да се провалят, те ще намерят начин да преобърнат нещата и отново да заработят. Ричард Брансън е собственик на десетки успешни бизнеса. Също така много от компаниите които е създал са се провалили.

Това обаче не го спира да ръководи компаниите си, които са успешни и продължава да ги развива. Той не се страхува от провала. Ако нещо не се получи, той започва нов бизнес.

2. Те са резултатно ориентирани

Лидерите са ориентирани към постигането на резултати. Те взимат максимума от ситуацията и постигат резултатите, които са необходими заедно с екипа си. Те имат ясна представа какво е необходимо да бъде свършено и имат ясна идея как точно. Лидерите намират начин с това което да разполагат да постигнат нужните резултати.

3. Те са модел за подражание

За да те последват хората трябва да имаш правилен модел на подражание. Трябва да се държиш по начин, по които хората биха се вгледали в теб и  биха последвали  твоя модел. Лидерите са много внимателни с думите и поведението си, с начина по който говорят и с жестовете, които използват Ако президентите бяха груби и невъзпитани, дали щяха хората да ги последват? Дали щяха да гласуват за тях? Вероятно не. Затова моделът на подражание е толкова важен за един лидер.

4. Те дават възможност за изява на екипа си

Много е важно да даваш възможност на екипа си. Да показваш, че им вярваш и разчиташ на тях. Да им помогнеш да повярват, че са способни и могат да се справят с всяка една заложена задача. Да им дадеш свобода на действие. И когато те усетят, че имат твоето доверие, ще се стремят да не го загубят и дори да надскочат твоите очаквания.

5. Те създават още лидери

Мултиплицираш себе си. Това което правиш, се дублира в хората с които работиш. Мотивираш ги. Посаждаш зрънцето в тях. Зрънце на лидер. Истинският лидер създава още лидери и мери успехите си, по успехите на лидерите, които е успял да създаде. Помогни на хората да постигнат своята мечта и ти ще постигнеш твоята. При лидера няма, аз има ние. Работата му е да служи на хората.

6. Те познават отлично екипа си

Трябва да познават екипа си. Когато познават къде са слабостите, къде са силните страни на екипа си, лидерите знаят, върху какво трябва да работят и какво трябва да подобрят. Много важно при мотивацията е да познаваш екипа си. Кой какво харесва? От какво се интересува? Какво го мотивира?

Когато познаваш екипа си добре, и се държиш с тях както би искал да се държат с теб, ще имаш един добър и сплотен екип.

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

One Response so far.

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.