7 стъпки за постигане на траен успех - wp.viktorsimeonov.com : wp.viktorsimeonov.com

Всеки от нас иска да постигне конкретна цел или мечта. Но ако работиш по тази цел и все нещо не ти достига или не се получава както желаеш, сега ще научиш 7 стъпки, която трябва да направиш за да имаш желания успех. Тези 7 стъпки съм научил от най-добрите експерти в личностното развитие, прилагал съм ги многократно и са давали страхотни резултати.

1. Цел

Трябва да решиш какво точно искаш. Трябва да знаеш конкретно какво искаш. Дали е нова работа, финансова независимост, нова кола, нова къща или нов живот. Ако е кола, коя марка, кой модел, в какъв цвят я желаете. Ако е къща, колко голяма, колко стаи искаш да има, с градинка отпред, с дръвче отстрани. Вземи един лист и химикал, и напиши конкретно какво искаш. С най-големи подробности. Не преминавай към стъпка номер две, преди да си написал какво конкретно искаш.

2. Защо го искаш?

Защо искаш по-хубава къща, по-хубава кола или повече пари.? Какво те мотивира да го желаеш? Дали ще е емоцията, която ще изпиташ когато постигнете целта си или начина, по който хората ще гледат на теб след като успееш? Защо наистина? Ако не успееш да напишеш поне 5 сериозни причини защо искаш точно тази цел, значи не го искаш истински. Може би е само малко желание. Трябва да го искаш истински и да знаеш защо. Сега напиши поне 5 причини защо това е твоята цел. Не преминавай към стъпка номер три, преди да си написал причините, поради които искаш точно тази цел.

3. До кога искаш да постигнеш тази цел?

Дата, час, година. Цел без крайна дата е просто мечта. Да речем, че искаш да постигнеш 100 000 лева годишен доход. Кога е твоята крайна дата? До края на тази година, до края на другата година. Примерно искам да си купя нова кола БМВ М5, черна, с две врати, година на производство 2009, която струва 50 000 лева септември 2015 година. Имаме цел- БМВ, подробно описана- М5 2009 година на цена 50 000 лева, и срок до септември 2015. Защо са ни необходими тези подробни описания? Когато имаме ясна цел, мозъка започва да си я представя и колко по-ясна картина му описваме, толкова по-ясен образ ще имаме в главата си и ще взимаме решения, които да ни доближат до тази цел. А когато имаме и крайна дата, мозъка знаейки колко време ни остава до крайната цел, ни подтиква към действия. Запиши крайната дата до която искаш да постигнеш целта си.

4. Масивен план за действие

Трябва да създадеш масивен план за действие, подробно всеки един месец, какво трябва да постигнеш, всеки един ден какво е необходимо да направиш. Да разгледаме примера по горе с БМВ М5, което струва 50 000 лева. За да спестите тази сума в оставащите 12 месеца, трябва да заделяте по 4200 лева на месец, за да постигнеш целта си. Ако приемем, че работите по 20 работни дни, значи по около 210 лева на ден. Тук следва въпроса, какво трябва да направя , че да изкарам по 210 лева на ден. Знам, че някой от вас ще кажат, откъде да ги намеря тези пари, аз не изкарвам толкова много. Идеята тук е да разберете, как да поставяте цели и как да разпределяте задачите си. Сега запиши на един лист в следващите 30 дни каква цел ще имаш и дръж на видно място този лист за да можеш да го виждаш всеки ден.

5. За да постигнеш целта си, трябва да разшириш психологията си

Под психология имам предвид начина си на мислене, вярванията и убежденията които имаш. 80 % от успеха е психология и 20 % е механика. Ако не изкарваш подобни суми на ден, значи може би не вярваш, че е възможно. Или не си намерили начина как да го направиш. Какви умения имам нужда да развия за да постигна моята цел? От каква информация имам нужда за да постигна моята цел? Потърсете в света който живеем колко успешни хора има. Хора, които са постигнали това, което ти искаш. Просто намери тези хора и прави това, което са направили те, за да успеят. Не е нужно да преоткриваш топлата вода отново.

6. Проследяване на успеха

Всяка седмица проследявай прогрес си. Правиш ли всичко по план или изоставаш? Какво направих днес правилно и какво мога да подобря утре? Един успешен банкер в началото на миналия век, оставял съботата вечер точно за анализиране на прогреса на фирмата си. Всички в семейството и приятелите му знаели, че събота вечер е ангажиран и не го притеснявали. Създай и ти такъв навик, всяка седмица да проследяваш прогреса си.

7. Създай успешни навици и постоянно ги следвай

Навиците правят основна разлика между успешните хора и тези които не са. Навици като да тренираш всеки ден, да четеш книги за личностно развитие, да се храниш здравословно и да следваш целите и мечтите си. За да не е успял човек, значи не е развил нужните навици и не ги следва постоянно. Много хора започват нещо, но при първата трудност се отказват. Аз не искам това за теб. За това днешното предизвикателство е следвай 7-те стъпки и бъди постоянен. Не се страхувай от провала, защото си по-силен от него. Започни с нещо малко днес, но започни!

Вземи своето БЕЗПЛАТНО обучение от 4 части

Въведи своето име и имейл адрес и научи как да постигнеш мечтания начин на живот!

Leave a Reply


Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.