КАК ДА ПОЕМЕШ КОНТРОЛА НАД ЖИВОТА СИ, ИНСТАЛИРАЙКИ САМО ТРИ НОВИ НАВИКА?

В това кратко обучение съм подбрал три изключително важни навика, които ще ти помогнат да поемеш контрола над живота си, в резултат на което ще започнеш да контролираш мислите си, действията си и ще започнеш да постигаш в пъти по-бързо целите си.

Навик 1: „Нагласи неща, които да те подсещат да променяш състоянието си“

Ако искаш да инсталираш нов навик, трябва да нагласиш неща, които да се подсещат всеки ден да го правиш.

Ето няколко примера да стане напълно ясно. Задаваш няколко аларми през деня да звънят на телефона ти, които да те подсещат кой да бъдеш и какво да правиш. Например избираш си три думи, които да опишат твоя характер, думи като мил, любезен, отдаден, смел, амбициозен и т.н. и нагласяш алармата да има текст, който да изпише примерно “Бъди мил и любезен“.

И всеки път когато алармата звъни, тя те подсеща да спреш за момент и да помислиш дали си мил и любезен точно в този момент.

Използвал съм този навик и продължавам да го използвам. Ето още няколко примера от ежедневието ми. Всеки ден ми звънят 2 аларми с текст „Напредваш ли към твоите цели“; „Колко сесии направи днес?“ (ще научиш за тези сесии в навик номер 3).

Близо година 3 аларми през 3 часа всеки ден ми звъняха да ме питат “Къде е насочено в момента вниманието ти?“. Така се научих съзнателно да следя какво правя и се усещам всеки път когато губя времето си в излишни неща и на момента променям действията си.

Можеш да използваш тези аларми за каквато промяна искаш да осъществиш и какъвто навик искаш да инсталираш в ежедневието си.

Друг пример за неща, които да се подсещат е когато свършиш с едно действие да те подсеща за друго действие. Ако искаш да започнеш да се храниш здравословно, създай навика след работа веднага да отидеш до Био магазин за здравословни храни, а не до близкия МакДоналдс.

Създай визуално картината когато влизаш в офиса, да променяш състоянието си на напълно концентриран и имащ пълно присъствие човек. Създай в съзнанието си картината на вратата и в момента в който я пресечеш, да се променя състоянието ти.

Направи го няколко пъти и ще се адаптира нервната си система към тази промяна. Когато се прибереш вкъщи, виждайки врата, подсещай се да бъдеш добър съпруг/съпруга, който/която дава цялото си внимание и любов на човека до него.

Можеш да използваш този навик за какъвто резултат искаш да постигнеш. Още един пример е как създадох навика да пия чаша вода веднага след като се събудя.

Слагайки чашата на място, където да я видя веднага след като се събудя и така да си напомня, че трябва да пия вода. Толкова е просто, но трябва да се прилага с поне два месеца, докато не стане подсъзнателен траен навик.

Навик 2: „10 минути проверка на мислите“

Всички знаем, че нашите мисли са импулси които носят енергиен заряд и каквито са нашите мисли, такива хора сме и ние. И в този навик става въпрос само за 10 минути на ден да следиш мислите си, дали са позитивни или негативни. Просто взимаш си малка почивка и съзнателно започваш да наблюдаваш какви мисли ти минават в съзнанието.

Започвайки да прилагаш този навик, ти започваш през целия ден да следиш мислите си. Когато следиш нещо и го измерваш, ти можеш да го контролираш и лесно да го променяш. Точно тук е силата на този навик, да следиш мислите си и да ги контролираш съзнателно.

Ако имаш лош ден и си ядосан, вместо да комуникираш с хората и негативните емоции да повлияят на комуникацията ти, просто отиди някъде където да си сам и отдели 10 минути, и виж как си позволил на нещо което се е случило да промени мислите ти в негативен аспект. Попитай се в този момент „Защо се чувствам по този начин сега?“

Също така ако имаш невероятен ден, попитай се същият въпрос и колко по-често го правиш, започваш да забелязваш модели на поведение, които ясно ти показват как се чувстваш при определени обстоятелства и действия. Така наблюдавайки мислите си осъзнаваш също, че и мислите ти имат голяма роля в това как се чувстваш.

Колко нощи си се събуждал и не си спал поради това, че си мислил за нещо, което ти се е случило, проблем, която не си могъл да решиш? Вместо това, помисли какво е минало добре този ден и когато мислиш върху позитивните неща, ти се чувстваш по-добре и спиш по-добре.

И когато се научиш да прилагаш този навик, лесно ще можеш да променяш мислите си и съответно състоянието си.

Навик 3: „Блокове от време в които да работиш“

За да си максимално продуктивен всеки ден, трябва да работиш минимум от 3 часа, без значение дали са 3-4 сесии по 50 минути или 2 по 90 минути.

Тук говорим за време, в което ти си напълно ангажиран и концентриран и работиш върху най-важния проект, без прекъсвания като телефон, социални мрежи и т.н. В тези 3 часа трябва да бъдеш креативен и да вършиш креативна работа.

Без значение дали работиш по 8-9 часа на ден като работно време, важно е колко от това време ти наистина работиш. За мен лично най-доброто време да работиш тези блокове от време е сутрин рано. Тогава мозъка ти е свеж и може да запази фокус за по-дълго време.

За съжаление много хора прекарват много време в офиса и си мислят, че работят, но работата, която носи максимална стойност е точно тази, която е креативна и която придава най-голяма стойност. Пример за такава работа е създаването на продукт или услуга, ако си собственик на бизнес. Ако си служител в компания, е тази работа, която носи максимална стойност на компанията.

За да промениш кариерата си и да продължиш да израстваш, този навик е повече от задължителен. Точно с този навик можеш да усетиш разликата между това да си обикновен служител/бизнес собственик и на топ ниво.

Най-голяма полза от този навик е това, че научавайки се да работиш тези блокове от време, ти ще се радваш на повече свободно време прекарано със семейство и приятели.

Прилагайки този навик, аз съм приключвал работния ден в 2 часа след обяд и поглеждайки назад виждам, че след като съм направил 3-4 сесии по 50 минути, съм свършил толкова много работа, колкото в дни които съм работил по 14-15 часа не съм свършвал, работейки по стария модел с постоянни прекъсвания и разсейвания.

Искаш да си продуктивен и да имаш свободно време? Това е най-добрата опция за работа. Благодарение на нея успях да напиша електронната си книга за по-малко от месец, имайки предвид, че е 175 страници. Правейки 3-4 сесии на ден по 50 минути, освен че напредвах доста бързо в писането и, ми оставаше и време да върша другите си дневни ангажименти. Изпробвай още днес този модел на работа и съм сигурен, че сам ще се убедиш в ефективността му.

Надявам се да ти е харесала информацията и още повече се надявам да започнеш да я прилагаш още днес, за да постигнеш сериозни резултати. 

Тези три навика са само малка част от информацията от новите бонусите на стойност 91 лева които ще получиш при поръчка на електронната книга "Стратегията за успех". 

За да научиш как да удвоиш приходите си, докато работиш това което обичаш и същевременно да имаш свободно време за семейството си, натисни бутона отдолу и научи как да го постигнеш.

ДА! ИСКАМ ДА НАУЧА КАК

Сподели своето мнение в полето отдолу!