ТРИТЕ МОДЕЛА НА МИСЛЕНЕ, КОИТО ЩЕ ТИ ДАДАТ НЕЧЕСТНО ПРЕДИМСТВО

В това обучение ще научиш три модела на мислене, които ще ти дадат нечестно предимство в битката към успеха. Това са модели на мислене на мултимилионери и ако ти започнеш да мислиш по този начин, точно натам ще се запътиш - към високите постижение и големите успехи, които знам, че тайничко искаш да постигнеш.

Модел на мислене номер 1: „Не следвай правилата“

Нека да обясня кои точно правила не трябва да следваш. Правилата наложени от обществото или от хора, които нямат начина на живота, който ти искаш да имаш. Ако някой не живее живота, който би го разменил за твоя на секундата, не следвай неговите правила.

На пример когато растем, ние придобиваме начина на мислене „Учи, за да работиш“. Тук следва въпроса кой ни учи на този начин на живот? Мен лично ме учеха учители, които взимаха ниски заплати. 

Сега тук преди да ме нападнеш, нека обясня, че нямам нищо против учителите и осъзнавам техния принос към децата, но не искам да взимам съвети за живота от хора, които не са на финансовото, духовно и друго положение, което аз искам да бъда. Същото може да се каже и с хората които ни заобикалят. Те дори без да ги попиташ, ще споделят с теб кое е най-добре за теб, дори без да знаят какво искаш. 

Но ако не следваш съветите на тези хора, какво да правиш? Ако следващ съвети, следвай само на хора, които са там, където искаш ти да отидеш. Ако искаш да си милионер, прави това и следвай това, което милионерите правят. Ако искаш да израстеш духовно, слушай и следвай това, което духовно извисени хора правят.

С риск да ме намразиш още от началото, дори родителите или приятели ти когато ти дават съвет, бъди съмнителен и се питай, дали това, за което те съветват, те са го постигнали вече.

И ако имаш деца, учи ги и тях да не следват системата и стъпките на хората, които не са постигнали това, което те искат да постигнат.

Живот, в който няма никакви провали, не е пълноценно изживян живот.

Защото, ако ние цял живот следваме подобни стъпки и играем на сигурно, ние най-вероятно няма да се провалим. Но какво говори това? Че не сме се опитали да достигнем пълния си потенциал. Че сме оставили нашето величие и всичко на което сме способни да умре вътре в нас.

Нашата увереност се гради на предишните ни провали. Нашата увереност е изградена от това, да направим нещо ново, да напуснем зоната си на комфорт и да опитваме нови неща, които не сме правили до момента.

Нашата увереност се гради от моментите, когато сме на път да направим нещо, за което започваш да чуваш думи като: „Не го прави това!“, „Ти си луд!“, „Никой не прави така“. Обичам често да отговарям на подобни изказвания така: "Ако не опиташ, няма как да знаеш!"

Ако погледнеш в топ 2-3 % от най-богатите хора, те не следват правилата на обществото. Те подлагат всичко на съмнение. Дори и да научаваш нови съвети и идеи от много успели хора, винаги бъде леко подозрителен и не се доверявай на всичко.

Мисли! Мисли защо хората правят това, което правят? Защо казват това, което казват? Използвай мозъка си пълноценно като подлагаш повечето неща на съмнение.

Добър съвет за децата ти е да ги питаш всеки един ден „В какво се провали днес?“. И ако те ти отговорят, че не са се провалили в нищо, значи на са се напънали достатъчно, не са използвали пълния си потенциал.

В обобщение на всичко казано, не следвай правилата създадени от обществото ни. Следвай правилата на хората, които живеят живота, който ти искаш да живееш.

Модел на мислене номер 2: „Моята работа е да поддържам инерция/напредък“

Много хора започват нова идея. Ентусиазират се от нея.  Започват да правят първите стъпки, няколко дни, няколко седмици и спират.

Един ден вършат страшно много задачи и на другия ден се осъзнават как седят и гледат няколко часа подред телевизия, пиейки 4-тата си бира и ядейки 3-тия плик чипс, изгубили своята инерция и напредък.

Не винаги страха е това, което ги спира от постигането на техните мечти. Те започват да работят за постигането на техните мечти. Те правят своето проучване, започват да питат експерти за помощ, говорят с други хора за това, ентусиазират се от идеята и предприемат няколко стъпки, няколко действия. Но след това те спират и не продължават.

Много могат да бъдат причините - страх, съмнение, притеснение и както и да го наречеш. Но накрая на деня въпроса е един и същ: "Поддържаш ли инерцията към твоите мечти?" Дали има инерция в понеделник, дали има инерция в петък?

И ако няма в петък, няма как да го има това непрестанно изкачване, непрестанно напредване към целта.

Идеята на този модел е да бъдеш зает, но зает с важните неща, които придвижват проекта ти напред, а не просто да вършиш ежедневни задачи. Всички тези задачи които трябва да извършваш, трябва да бъдат задачи, които придвижват проекта ти напред и да те придвижват към целта ти.

Помисли за този модел на мислене като изкачването на планина. Всеки ден работейки нещата, които придвижват проекта ти напред са сякаш правиш крачка на нагоре към върха. И точно това е идеята - всеки ден да правиш по една крачка към върха.

Не само понеделник и вторник, но и сряда, и четвъртък и петък. Само така ще стигнеш до върха. Можеш да приложиш този модел като питаш себе си през деня или да си сложиш аларма първоначално с въпроса: „Поддържам ли инерцията към целта си?“

И ако отговора е не, тук трябва да помислиш какво те спира. Дали е убеждение или липса на увереност и умения? И започваш да се питаш: „Защо не отбелязвам напредък и не поддържам инерция?“ "Какво наистина ме спира?"

И така ще намериш къде точно е проблема и ще го отстраниш, за да продължиш напред към твоята цел. Колко повече си задаваш този въпрос, толкова повече ще забелязваш съзнателно дали имаш прогрес или не. И само така ще постигнеш начина на живот, за който мечтаеш. 

Модел на мислене номер 3: „Прави всичко с намерение“

Всичко което правиш, трябва да има намерение, някаква конкретна цел. Какво точно имам предвид?

В деня си ти трябва да знаеш какъв човек искаш да бъдеш. Как искаш твоя ден да минава? По какво измерваш живота си? Как преценяваш дали си изживял един пълноценен ден?

Когато имаш тази визия за своя живот и имаш намерение да изживяваш всеки един ден пълноценно, трябва да имаш своята дефиниция.

Вземи примера с живота си. Когато дойде края на живота ти, кои са въпросите, които би се питал? Как би определил дали живота ти е минал пълноценно?

Лично аз смятам, че всички ние сме тук да служим на хората, работейки, създавайки продукти и услуги, помагайки на другите хора да се справят с техните трудности. И когато ние живеем всеки ден с тази нагласа, с това намерение, ние можем да изживеем пълноценно всеки един ден и накрая на деня ще знаем много добре дали сме го изживели спрямо нашата визия и очаквания.

Вземи тези твои правила които имаш или ако нямаш, определи ги и се питай всеки един ден дали ти изживяваш по този начин живота си всеки един ден. Реши какъв човек искаш да бъдеш и бъди всеки ден точно такъв човек. Задавай си по няколко пъти на ден тези въпроси. Измервай всеки ден дали си изживял своя ден по този начин.

Нека не забравяме, че всеки един от нас е модел за подражание на поне няколко души в семейството си, в работата си и т.н. Ако ти изживяваш всеки един ден с намерението да бъде ден, след който като погледнеш назад, да си удовлетворен, че си го изживял по начина по който искаш твоето ежедневие да минава и с ясна и конкретна цел и насока, ти даваш пример и на другите около теб да живеят по този начин.

Примерно, моята нагласа за всеки един ден е да работя към постигането на своите мечти. Накрая на деня ми звъни аларма, която ме пита какво съм постигнал днес, какво съм направил. Така аз измервам своя ден дали е изживян пълноценно или не.

Състави си условията по които ти искаш да измерваш своя ден и изживявай всеки един ден с цел, с намерението да го изживееш както ти би искал да бъде изживян, за да си щастлив. 

Надявам се да ти е харесала информацията и още повече се надявам да започнеш да я прилагаш още днес, за да постигнеш сериозни резултати.

Тези три модела на мислене са само малка част от информацията от новите бонусите на стойност 400 лева които можеш да получиш при поръчка на билети за новия ми семинар за Високи Постижения.

Ако желаеш да продължиш развитието си и да научиш как да постигаш по-бързо целите си и да постигнеш своите цели и мечти в пъти по-бързо докато работиш това което обичаш, натисни бутона отдолу и виж видеото в което ще научиш как да постигнеш всичко това.

ДА! ПОКАЖИ МИ ВИДЕОТО