Защо правя това което правя и отговора на един често задаван въпрос


 

Много често бивам попитан защо правя това което правя.

 

Ето го и отговора на въпроса.

 

 

Когато си изгубен и паднал в "капана" на живота, някой ти подава рака. Това за мен, в ситуацията в която попаднах преди 2 години, бяха всички експерти като Тони Робинс, Джим Рон, Дарън Харди, и още много. Но Тони Робинс бе човека, който ме изведе от мястото на което бях до мястото което съм сега. И осъзнах какъв принос имаше в моя живот този човек. От години съм обичал да помагам и да обучавам хората неща, които ще имат практична полза и ще придадат стойност в техния живот и усетих силната страст и удовлетворение от това. Реших, че това е моята сфера и в нея трябва да се развивам. Искам, както на мен ми беше помогнато да променя живота си и да живея нов живот сега, да помогна на милиони души по света. Всеки има нужда от малко подкрепа в трудните моменти. И ако посоча думите на един от любимите ми ментори Брендън Бръшард, че накрая на живота ни ще се попитаме следните три въпроса: Дали живях?“, Дали обичах?“, Дали направих разликата?”(Дали бях полезен на обществото, дали помогнат поне на един човек?)

 

За мен отговора беше повече от ясен, че искам да прекарам целия си живот споделяйки информацията, която промени живота ми и да помогна да другите хора да променят техния си живот. Точно за това, правя това, което сте правя. Защото чувствам че помоща от тези експерти и така наречени гурута беше повратна точка в моя живот и смятам и вярвам, че всеки има уникална история и няма нищо лошо в това да решиш да я споделиш с хората. Особенно когато тя може да помогне на другите хора.

 

Също така бих искал да засегна и темата за нашата мисия, тъй като често бивам попитан „Как да намеря мисията си?“ „До колко моя живот е контролиран и до колко не?”

 

Първо, аз нямам отговорите на всички въпроси и не зная как човек може да намери мисията си. Но имам силното усещане, че ако решим да я потърсим, вътре в нас е първото място където трябва да търсим. Ако за момент помислим какво наистина обичаме и какво ни доставя удоволствие да правим, ще намерим отговора на тези въпроси вътре в нас, в сърцето си, вътре дълбоко в душата си. Те никога няма да ни подведат и винаги ще ни насочват към правилните пътеки. Всичко обаче опира до нас дали наистина ще ги слушаме. Това вече е наша отговорност и наше решение.

 

Да, абсолютно всеки един от нас може да го направи, защото има всичко необходимо. Само че реалността е такава, че не всеки ще извърви този труден път, за да постигне и най-смелите си мечти. Когато говорим за съдба, карма и т.н., трябва да знаем някои подробности. Да, факт е, че ние сме на Земята с определена мисия и тази мисия е избрана с цел да се обогатим като духовни същества, да научим уроците си и да продължим напред.

 

И след като знаем тази информация, всичко опира до тук и сега и това как ние избираме да изживеем живота си. Какви решения взимаме всеки един ден? Аз съм далеч от мисълта, че човек трябва да бъде успешен на цената на всичко, но съм за това да се работи здраво в името на една мисия, идея, кауза, която ние избираме и която имаме усещането, че е това за което сме пратени тук. Също така смятам, че както нашата мисия е да се развиваме като духовни същества, така и в престоя ни на Земята, трябва да се развиваме и като човешки същества. Смятам, че трябва да изживеем живота си по начина по който ние искаме, а не както другите смятат за добре. Смятам, че не трябва да име ден, в който ние не трябва да се развиваме както духовно, така и по-близките до човешкото съзнание неща като личностно развитие, нови умения, комуникация и други.

 

И да завърша мисълта си, да, ние сме пратени тук с определена мисия, но от нас зависи дали ще я изпълним. Дали ще я завършим? Защото може да поемем по друг път и да не направим нищо по въпроса. И отново след всичко казано идваме до момента в който трябва да изберем кои да бъдем, какво поведение да имаме, какво да правим с живота си и дали да изживеем живота си по начина по който ние смятаме за добре или не. Всичко опира до нашия избор. А избора е по-лесен, когато знаем много повече информация и знаме защо сме тук.

 

Вярвам, че някой неща се контролират, но някой не. И тези които не са под нашия контрол, ок, оставяме ги настрани и пълен 100 % фокус върху това което ние можем да контролираме и да направим с живота си. А то е да изберем съзнателно кои да сме и как да изживяваме живота си. Дали да бъдем добри, или не. Дали да работим усилено да постигнем мечтите си, или не. Всичко накрая се свежда до този наш избор. И за това приятели, направете този избор внимателно. Той ще определи как ще живеете остатъка от живота ви от тук нататък.